CONFIRMARE Hidroelectrica atacă nișa de parcuri eoliene și solare

CONFIRMARE Hidroelectrica atacă nișa de parcuri eoliene și solare
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2023

Hidroelectrica se pregătește să accepte o altă provocare, respectiv adăugarea capacităților eoliene și solare și extinderea portofoliului său hidroelectric, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Ne creăm în mod activ propriile oportunități de creștere”, spune directorul executiv al Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Pentru a se asigura că nu se blochează în birocrația care poate însoți proiectele energetice, compania va depune oferte doar pentru „proiecte care sunt cel puțin gata pentru etapa de construcție și cu contracte de inginerie și achiziții în vigoare”.

FOTO Turcia inaugurează TCG Anadolu, prima sa navă portdronă și cea mai mare navă de război CITEȘTE ȘI FOTO Turcia inaugurează TCG Anadolu, prima sa navă portdronă și cea mai mare navă de război

Profit.ro a anunțat recent că Hidroelectrica intenționează ca pe termen scurt, până în 2026, să pună în funcțiune capacități noi de producție, atât hidro, cât și unele regenerabile alternative, de 1.800 MW.

La finele anului trecut, Profit.ro a anunțat că un număr de 9 proiecte de hidrocentrale și unul de parc fotovoltaic în această zonă ale companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, au fost declarate drept vitale pentru securitatea națională de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) - VEZI AICI ȘI România va avea unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din Europa

Strategia investițională a Hidroelectrica a fost concepută pe 3 direcții de acțiune: punere în funcțiune de noi capacități hidro, punerea în funcțiune de noi capacități folosind alte surse de energie regenerabilă și modernizarea și retehnologizarea actualelor capacități de producție ale companiei.

Pe termen scurt, investițiile alternative vor fi mai vizibile. Motivul: tehnologia de implementare a capacităților hidro necesită o durată de execuție mult mai mare la solar sau eolian. Dacă un proiect regenerabil se întinde pe 3-4 ani, unul hidro necesită o perioadă de 3-4 ori mai mare, de 10-12 ani în condiții normale, susține Crișan.

PROFIT NEWS TV Maratonul Fiscalității - Statul s-a descurcat bine cu deficitul bugetar, dar anul viitor va fi mult mai dificil, economia încetinește. ANAF va trimite o nouă listă cu datornicii către Poliție CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Maratonul Fiscalității - Statul s-a descurcat bine cu deficitul bugetar, dar anul viitor va fi mult mai dificil, economia încetinește. ANAF va trimite o nouă listă cu datornicii către Poliție

Cel mai important proiect al Hidroelectrica din perioada următoare este cel solar din zona deșertificată Sadova-Olt, care va avea o putere de 1.500 MW.

Totodată, compania va mai construi un parc solar de 50 MW, pe un teren pe care-l deține în Brăila.

Hidroelectrica are în vedere și implementarea unui proiect pilot pe Oltul mijlociu și inferior: primul parc solar flotant din România, pe luciu de apă.

PROFIT NEWS TV - Maratonul Fiscalității. Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, confirmă: eFactura nu va mai fi introdusă etapizat, ci generalizat. Termenul avansat CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Maratonul Fiscalității. Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, confirmă: eFactura nu va mai fi introdusă etapizat, ci generalizat. Termenul avansat

În domeniul energiei eoliene, compania așteaptă finalizarea legislației offshore pentru a construi 2 ferme eoliene (de 4-600 MW) la Marea Neagră, plus un parc de 400 MW în zona Făgăraș, unde dorește să creeze în tandem și o capacitate de hidrogen verde (de 15.000 tone pe an)

Pe termen lung, până în 2030, compania vrea să-și majoreze capacitatea de producție cu 150 MW, prin exploatarea potențialului râului Buzău.

În ceea ce privește a treia direcție, cea a modernizării și retehnologizării, Hidroelectrica speră să obțină prin investițiile făcute, o creștere de randament de 2-3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
investitii
regenerabile
solar
fotovoltaic
eolian