Cristiano Ronaldo preia 10% dintr-o companie care produce porțelanuri

Cristiano Ronaldo preia 10% dintr-o companie care produce porțelanuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2024

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a ajuns la un acord privind preluarea unei participații de 10% la producătorul portughez de porțelanuri Vista Alegre Atlantis SGPS de la Grupo Visabeira și continuă să își investească o parte din avere în diferite afaceri, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În zilele următoare, Ronaldo intenționează să preia un pachet de 30% din acțiunile diviziei Vista Alegre Spain, via compania sa CR7 SA, a informat grupul portughez Vista Alegre.

Turcia vrea să strângă șapte miliarde de dolari din taxarea companiilor CITEȘTE ȘI Turcia vrea să strângă șapte miliarde de dolari din taxarea companiilor

De asemenea, cele două companii au convenit să înființeze o societate mixtă, deținută în proporții egale, în Orientul Mijlociu și Asia pentru a promova marca Vista Alegre și produsele Bordallo Pinheiro, după numele artistului portughez din secolul 19, renumit pentru designul obiectelor sale de ceramică, scrie Agerpres.

“Această colaborare dintre cele două părți va accelera procesul de expansiune globală a brandului pe segmentul de lux din diferite piețe internaționale, atât în zona de retail cât și în cea de ospitalitate de lux”, a informat grupul Vista Alegre.

De cinci ori câștigător al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume după ce, în 2022, a semnat cu clubul saudit Al-Nassr pentru un salariu anual de aproximativ 200 de milioane de dolari, un record istoric pentru un jucător de fotbal.

În ultimii ani, starul lusitan în vârstă de 39 de ani și-a investit banii în diferite afaceri, pe măsură ce se pregătește pentru viața de după încheierea carierei sportive.

În 2015, Ronaldo și operatorul hotelier portughez Grupo Pestana SGPS SA au anunțat un plan care viza investirea a 75 de milioane de euro în patru boutique hoteluri cu un total de 400 de camere în Portugalia, Spania și SUA. La acea dată, fotbalistul spunea că asta este cea mai mare investiție a sa.

Vista Alegre, care produce și vinde porțelanuri, ceramică și sticlărie, nu a dezvăluit valoarea investiției făcute de Cristiano Ronaldo.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristiano ronaldo
porțelan