CVC Capital Partners pregătește listarea rețelei de parfumerii Douglas, cu magazine și în România

CVC Capital Partners pregătește listarea rețelei de parfumerii Douglas, cu magazine și în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 feb 2024

Fondul de investiții CVC Capital Partners va începe, luna aceasta, demersurile pentru listarea rețelei de parfumerii Douglas, prezentă și în România, potrivit surselor Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Douglas discută despre vânzarea unor noi acțiuni, de aproximativ 1 miliard de euro, și intenționează să folosească veniturile pentru a plăti datoriile, au declarat sursele. CVC ia în considerare, de asemenea, vânzarea acțiunilor existente în cadrul ofertei, a spus una dintre persoane.

Autoritățile italiene au stabilit, după o anchetă, că ChatGPT încalcă GDPR. OpenAI trebuie să se apere în termen de 30 de zile CITEȘTE ȘI Autoritățile italiene au stabilit, după o anchetă, că ChatGPT încalcă GDPR. OpenAI trebuie să se apere în termen de 30 de zile Douglas a raportat vânzări de 4,1 miliarde de euro în anul încheiat în septembrie, în creștere cu 12% față de anul precedent, cu un profit ajustat de 725,9 milioane de euro, în creștere cu 22%. Compania a stabilit un obiectiv pe termen mediu de creștere anuală a vânzărilor de 7%, cu un obiectiv de peste 200 de magazine noi în următorii trei ani.

Anul trecut, Bloomberg a relatat că Douglas ia în calcul o ofertă publică inițială pentru rețeaua de parfumerii Douglas, la o valoare de peste 7 miliarde de euro. La cel moment, publondul de private equity lucrează deja cu Rothschild & Co în acest sens, pentru un posibil IPO în 2024, cu Frankfurt ca loc de listare.

La finele anului 2020 a fost anunțat că Douglas se pregătește de o restructurare financiară în 2021, în condițiile în care pandemia de COVID-19 i-a afectat afacerile. În total, datoria netă a companiei se situa atunci la 2,1 miliarde de euro.

Anterior, CVC a mai demarat pregătirile pentru o ofertă publică inițială sau vânzare a Douglas, însă pandemia de coronavirus a pus capăt acestor planuri. CVC a preluat afacerea de la fondul de investiții Advent International și familia fondatoare Kreke, în 2015, pentru aproximativ 2,8 miliarde de euro.

În România, rețeaua este prezentă din 2007 și are 40 de magazine.

viewscnt
Afla mai multe despre
cvc capital partners
parfumerii douglas
cvc
ipo
igouglas
listare douglas
ipo douglas
vanzare douglas