Datele a până la 1 milion de utilizatori Facebook au fost, posibil, furate de hackeri

Datele a până la 1 milion de utilizatori Facebook au fost, posibil, furate de hackeri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 oct 2022
Facebook spune că va notifica aproximativ 1 milion de utilizatori în legătură cu posibilitatea ca datele de identificare ale conturilor lor să fi fost furate, în contextul unor probleme de securitate la aplicațiile descărcate din magazinele Apple și Google.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a anunțat că a identificat în acest an peste 400 de aplicații Android și iOS care vizează furtul informațiilor de conectare ale utilizatorilor. Meta a precizat că a informat atât Apple, cât și Google cu privire la această problemă, pentru a facilita eliminarea aplicațiilor.
Danezii de la European Energy sunt gata să înceapă construcția primului lor parc solar din România. Compania intenționează să devină un jucător important la nivel mondial CITEȘTE ȘI Danezii de la European Energy sunt gata să înceapă construcția primului lor parc solar din România. Compania intenționează să devină un jucător important la nivel mondial

Aplicațiile erau prezentate ca software pentru editat fotografii, jocuri mobile sau dispozitive de urmărire a stării de sănătate, a precizat Facebook.

Apple a declarat că doar 45 dintre cele 400 de aplicații problematice identificate se aflau în App Store și au fost eliminate. Google a eliminat toate aplicațiile cu probleme, a declarat un purtător de cuvânt.
 
"Infractorii cibernetici știu cât de populare sunt aceste tipuri de aplicații și vor folosi modalități similare pentru a-i păcăli pe oameni și pentru a le fura conturile și informațiile", a declarat David Agranovich, director al departamentului Global Threat Disruption din cadrul Meta, potrivit Bloomberg.
 
"Dacă o aplicație promite ceva prea frumos pentru a fi adevărat, cum ar fi funcții inedite pentru o altă platformă sau site de socializare, există riscuri ca aceasta să aibă motive ascunse."
 
viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
meta
apple
google