Departamentul de Justiție al SUA solicită peste 4 miliarde de dolari de la platforma de criptomonede Binance Holdings

Departamentul de Justiție al SUA solicită peste 4 miliarde de dolari de la platforma de criptomonede Binance Holdings
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2023

Departamentul de Justiție al SUA solicită peste 4 miliarde de dolari de la Binance Holdings, ca parte a unei propuneri de finalizare a unei investigații care durează de ani de zile, a informat luni Bloomberg News, citând persoane familiare cu discuțiile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Negocierile dintre Departamentul de Justiție și Binance includ posibilitatea ca fondatorul platformei de criptomonede, Changpeng Zhao, să se confrunte cu acuzații penale în Statele Unite, se arată în articol.

Uber începe să testeze Uber Tasks CITEȘTE ȘI Uber începe să testeze Uber Tasks

Pedeapsa potențial uriașă ar putea pune capăt unei investigații de lungă durată asupra companiei, scrie News.ro.

Binance se află în atenția Departamentului de Justiție (DoJ) cel puțin din 2018, a scris Reuters anul trecut.

Procurorii federali americani au cerut Binance, în decembrie 2020, să furnizeze înregistrări interne despre controalele sale împotriva spălării banilor, împreună cu comunicările care îl implică pe Zhao.

Ancheta DoJ este una dintr-un șir de probleme legale și de reglementare cu care se confruntă în Statele Unite cea mai mare platformă de criptomonede din lume.

În iunie, Comisia pentru bursă și valori Mobiliare (SEC) a dat în judecată pe Binance și pe Zhao, acuzându-i că operează ”o schemă elaborată de sustragere de la respectarea legilor federale privind valorile mobiliare din SUA”.

FOTO BCR a lansat prima companie de investiții cu capital de risc dezvoltată de o bancă românească pentru finanțarea startup-urilor din tehnologie CITEȘTE ȘI FOTO BCR a lansat prima companie de investiții cu capital de risc dezvoltată de o bancă românească pentru finanțarea startup-urilor din tehnologie

Binance a negat acuzațiile SEC și a spus că ”își va apăra cu putere” platforma.

Compania a fost, de asemenea, martoră la un exod al directorilor și o scădere a cotei de piață în acest an. Cel puțin o duzină de directori au părăsit platforma în ultimele luni, inclusiv directorul de strategie al Binance, consilierul general și directorul de produs.

Binance nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters. Departamentul de Justiție a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
criptomonede