Dezvoltatorul de jocuri pentru mobil Playrix, fondat în Rusia de frați incluși recent în Indicele Miliardarilor, intră în Serbia

Dezvoltatorul de jocuri pentru mobil Playrix, fondat în Rusia de frați incluși recent în Indicele Miliardarilor, intră în Serbia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 dec 2019

Dezvoltatorul de jocuri pentru platforme mobile Playrix, cu titluri ca Homescapes și Fishdom în portofoliu, a preluat studioul sârb Eipix Entertainment, intrând astfel pe piața din țara vecină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Echipa Eipix se va alătura subsidiarei Playrix nou-înființate din Serbia, Playrix RS, cu sediul la Novi Sad.

Playrix RS se va concentra pe crearea de jocuri gratuite pentru mobil, potrivit companiei.

Electronic Arts, una dintre cele mai mari companii de tehnologie și producătoare de jocuri video din România, se extinde și recrutează zeci de specialiști pentru studioul din București CITEȘTE ȘI Electronic Arts, una dintre cele mai mari companii de tehnologie și producătoare de jocuri video din România, se extinde și recrutează zeci de specialiști pentru studioul din București

Playrix a fost fondat în orașul rus Vologda în 2004 de frații Dmitri și Igor Bukhman, incluși recent în Indicele Miliardarilor calculat de Bloomberg cu o avere de 1,4 miliarde de dolari fiecare.

Compania, acum cu sediul central la Dublin, dezvoltă și distribuie jocuri gratuite de tip match 3 pentru telefoane mobile și tablete, fiind unul dintre principalii producători de jocuri pentru mobil la nivel mondial. Portofoliul de jocuri existent, format din Homescapes, Gardenscapes, Township, Fishdom și Wildscapes, atrage peste 100 milioane de utilizatori activi lunar.

Potrivit Bloomberg, Playrix a investit mai mult de 100 milioane de dolari în noi achiziții în ultimul an, printre companiile preluate numărându-se studioul cipriot Nexters, aflat în Top 10 cei mai mari dezvoltatori europeni de jocuri pentru mobil în funcție de venituri, precum și studiouri din Ucraina, Croația, Rusia și Armenia.

EXCLUSIV Cel mai mare plan din București și unul din cele mai mari în România, ce transformă total Romexpo: cele mai înalte clădiri, cea mai mare piață, cel mai mare coworking, cea mai mare parcare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare plan din București și unul din cele mai mari în România, ce transformă total Romexpo: cele mai înalte clădiri, cea mai mare piață, cel mai mare coworking, cea mai mare parcare

Playrix estimează că va obține venituri de 1,5 miliarde de dolari în 2019, în creștere cu o treime față de anul trecut. Până în 2025, compania țintește vânzări apropiate de cele ale giganților americani Activision Blizzard și Electronics Arts.

Eipix Entertainment, companie înființată în 2005, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri video din Serbia și printre cei mai importanți furnizori de jocuri hidden object din lume. Portofoliul companiei include titluri ca Dark Parables, Hunted Manor și Hidden Expedition, precum și puzzle-ul VR Althora.

viewscnt
Afla mai multe despre
playrix
eipix entertainment
achizitie
preluare
jocuri mobil
homescapes
fishdom
gardenscapes
igor bukhman
dmitri bukhman