Dobânda la creditele ipotecare pe 30 de ani din SUA a depășit 6,5% pentru prima oară din 2008. Vânzările de noi locuințe în SUA s-au prăbușit

Dobânda la creditele ipotecare pe 30 de ani din SUA a depășit 6,5% pentru prima oară din 2008. Vânzările de noi locuințe în SUA s-au prăbușit
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2022

Dobânda medie pentru creditele ipotecare pe 30 de ani continuă să crească în SUA, depășind nivelul de 6,5% pentru prima oară din 2008 până în prezent, arată Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, vânzările de locuințe noi destinate unei singure familii au scăzut brusc în Statele Unite în luna iulie în contextul dobânzilor ipotecare și prețurilor ridicate.

Americanii au cumpărat cu 12,6% mai puține locuințe în iulie, numărul total al celor vândute ajungând la 511.000 de unități, potrivit datelor publicate de Departamentul pentru Comerț de la Washington.

Apetitul pentru investiții imobiliare continuă să fie ridicat în România. Tranzacții de 1,2 miliarde euro în negociere CITEȘTE ȘI Apetitul pentru investiții imobiliare continuă să fie ridicat în România. Tranzacții de 1,2 miliarde euro în negociere

Datele pentru luna iunie au fost de asemenea revizuite în jos, la 585.000 de unități de la 590.000.

Economiștii consultați de agenția Reuters prognozau că vânzările de noi locuințe, care reprezintă o fracțiune din vânzările de locuințe în SUA, vor scădea până la 575.000 de unități.

Prețuri record la locuințele din SUA

Însă jurnaliștii de la Bloomberg arată că și vânzările de locuințe vechi care reprezintă majoritatea pieței au scăzut pentru a șasea lună la rând, atingând cel mai lent ritm al vânzărilor din 2016.

Bloomberg notează că ultima scădere a numărului de vânzări este reprezentativ pentru o piață imobiliară care este sub presiune din cauza prețurilor ridicate și costurilor în creștere a creditării.

Numărul de locuințe în construcție a scăzut, numărul cererilor pentru credite s-a diminuat și tot mai mulți cumpărători renunță la contractele deja semnate.

Prețul locuințelor din SUA ajunsese la cel mai înalt nivel încă din luna aprilie a anului trecut, provocând îngrijorări privind o nouă bulă imobiliară precum cea care a dus la marea criză financiară din 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
locuinte