După Binance, autoritățile americane dau în judecată Coinbase, cea mai mare bursă pentru criptomonede din SUA

După Binance, autoritățile americane dau în judecată Coinbase, cea mai mare bursă pentru criptomonede din SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 iun 2023

Coinbase Global, operatorul celei mai mari platforme de tranzacționare criptomonede din SUA, a fost dat în judecată de comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC), la o zi după ce autoritatea de reglementare a intentat un proces împotriva rivalei Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume după volumele rulate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile Coinbase au scăzut cu circa 13% pe bursa de la New York în prima parte a tranzacțiilor astăzi .

Titlurile companiei s-au prăbușit cu până la 20% pe 23 martie, când Coinbase a  dezvăluit că a intrat în vizorul autorităților de reglementare cu privire la potențiale încălcări ale legislației din domeniul valorilor mobiliare.

Autoritățile americane revocă autorizația vaccinului anti-Covid de la Johnson & Johnson CITEȘTE ȘI Autoritățile americane revocă autorizația vaccinului anti-Covid de la Johnson & Johnson

Într-o plângere de 100 de pagini, SEC a acuzat, marți, Coinbase că a încălcat timp de ani de zile regulile sale privind activele mobiliare, permițând utilizatorilor să tranzacționeze numeroase criptomonede ce ar constitui, în fapt, valori mobiliare, fără ca platforma să se înregistreze ca operator de bursă de valori mobiliare, scrie Bloomberg.

De asemenea, SEC a acuzat compania că și-a oferit serviciile de brokeraj, compensare și de miză (crypto staking) fără a se înregistra la agenție.

Anunțul vine la o zi după ce SEC a dat în judecată Binance, cea mai mare platformă de criptoactive din lume, pentru un set mai amplu de încălcări, ca parte a strategiei de înăsprire a reglementărilor în industrie, ce ar putea împinge monedele digitale înapoi la marginea sistemului financiar american.

Luni, SEC a susținut că Binance și directorul său general, Changpeng Zhao, au gestionat în mod necorespunzător fondurile clienților, au indus în eroare investitorii și autoritățile de reglementare și au încălcat normele privind valorile mobiliare.

În procesul intentat împotriva Coinbase, SEC solicită un ordin care să oblige compania să respecte legile privind valorile mobiliare și să renunțe la ceea ce agenția consideră a fi câștiguri obținute în mod necuvenit.

"Faptul că SEC se bazează pe o abordare bazată exclusiv pe aplicarea legii, în absența unor norme clare pentru industria activelor digitale, afectează competitivitatea economică a Americii și companii precum Coinbase, care și-au demonstrat angajamentul de a respecta reglementările", a declarat Paul Grewal, directorul juridic al Coinbase.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
ancheta sec
proces coinbase sua
criptomonede valori mobiliare
binance