Economiștii Morgan Stanley se așteaptă ca zona euro să intre în recesiune

Economiștii Morgan Stanley se așteaptă ca zona euro să intre în recesiune
scris 29 iun 2022
Economiștii de la Morgan Stanley spun că se așteaptă acum ca zona euro să intre într-o "ușoară" recesiune din trimestrul al patrulea al acestui an, pe fondul reducerii livrărilor de energie din Rusia.
 
Într-un raport citat de Bloomberg, economiștii băncii afirmă că economia se va contracta timp de două trimestre înainte de a relua creșterea în al doilea trimestru al anului viitor datorită accelerării investițiilor.
DOCUMENT Finanțele clarifică facilitățile fiscale acordate în construcții și agricol/alimentar CITEȘTE ȘI DOCUMENT Finanțele clarifică facilitățile fiscale acordate în construcții și agricol/alimentar

Aceștia și-au schimbat prognoza pe fondul probabilității reducerii fluxurilor de gaze naturale din Rusia către Europa și în condițiile în care indicatorii privind încrederea consumatorilor și a mediului de afaceri sunt în scădere.

Chiar și așa, Morgan Stanley anticipează că, având în vedere inflația atât de ridicată, Banca Centrală Europeană (BCE) va continua  să majoreze dobânzile la fiecare întâlnire din acest an, până la 0,75% în decembrie. BCR ar putea opri majorările după luna septembrie doar dacă perspectivele se deteriorează abrupt.
viewscnt
Afla mai multe despre
recesiune
bce
economie zona euro
zona euro
inflatie
morgan stanley
recesiune zona euro