Egiptul cumpără cantități record de grâu din Rusia

Egiptul cumpără cantități record de grâu din Rusia
scris 27 aug 2020

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu, a cumpărat marți o cantitate record de grâu din Rusia, țară a cărei recoltă se apropie de maximul istoric și îi permite să își consolideze avansul asupra furnizorilor rivali, transmite Bloomberg.

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare din Egipt (GASC - entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean) a contractat o cantitate de 530.000 de tone de grâu din Rusia la licitația organizată marți, cea mai mare cantitate de grâu rusesc cumpărată vreodată de Egipt la singură licitație începând din sezonul 2012-2013. Livrările atractive de grâu rusesc reprezintă 80% din achizițiile de grâu ale Egiptului în acest sezon, comparativ cu mai puțin de jumătate în perioada similară a anului trecut, scrie Agerpres.

FOTO Porsche a prezentat noul hybrid Panamera și cel mai puternic motor din gamă, Turbo S. Clienții din România pot deja comanda noile motorizări CITEȘTE ȘI FOTO Porsche a prezentat noul hybrid Panamera și cel mai puternic motor din gamă, Turbo S. Clienții din România pot deja comanda noile motorizări

Potrivit datelor Bloomberg, în sezonul 2020-2021, care a început în luna iulie, Egiptul a cumpărat din Rusia o cantitate 2,3 milioane de tone de grâu, în timp ce achizițiile din Ucraina s-au ridicat la 530.000 de tone, iar cele din România la doar 60.000 de tone.

De la începutul lunii august, Egiptul nu a mai cumpărat grâu din altă țară decât Rusia, iar ofertele venite din Uniunea Europeană au fost modeste în ultimele luni. Acest trend ar mai putea continua pentru o vreme, susțin analiștii de la Russian Grain Union.

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
grau