Elon Musk a devenit al patrulea cel mai bogat om din lume. Șeful Tesla și SpaceX l-a depășit în top pe francezul Bernard Arnault

Elon Musk a devenit al patrulea cel mai bogat om din lume. Șeful Tesla și SpaceX l-a depășit în top pe francezul Bernard Arnault
scris 18 aug 2020

Miliardarul american Elon Musk, fondatorul SpaceX și cofondatorul Tesla, printre altele, a devenit a patra cea mai bogată persoană din lume, depășindu-l pe francezul Bernard Arnault, principalul acționar al celui mai mare retailer de bunuri de lux, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline CITEȘTE ȘI Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline

Averea netă a lui Musk a crescut cu 7,8 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce acțiunile Tesla s-au apreciat cu 11,2%, închizând luni la prețul record de 1835,64 dolari.

Musk, care deține o participație de aproximativ 20% la Tesla, are în prezent o avere estimată la 84,8 miliarde de dolari, potrivit Indicelui Miliardarilor calculat de Bloomberg.

CONFIRMARE Francezii de la Delfingen, printre principalii jucători din industria cablurilor auto, se extind în România prin cumpărarea unui rival CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Francezii de la Delfingen, printre principalii jucători din industria cablurilor auto, se extind în România prin cumpărarea unui rival

Șeful Tesla l-a depășit în clasament pe cel mai bogat european, francezul Bernard Arnault, și s-a apropiat puternic de ocupantul locului al treilea, Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook a intrat recent în clubul persoanelor cu o avere de 100 miliarde de dolari, alăturându-se lui Bill Gates și fondatorului Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume.

Acțiunile Tesla au închis, luni, în premieră peste pragul de 1.800 dolari/unitate, la doar două luni după ce au depășit nivelul de 1.000 dolari. În funcție de prețul de la închiderea tranzacțiilor ieri, capitalizarea Tesla se ridică la 342,02 miliarde de dolari, de departe cea mai ridicată valoare de piață pentru un producător auto.

Spre comparație, Toyota Motor, până luna trecută cel mai mare constructor auto în funcție de acest reper, are o capitalizare de 221,12 miliarde de dolari, scrie MarketWatch.

SpaceX, aproape să obțină o finanțare de 2 miliarde dolari, dublu față de suma vizată inițial CITEȘTE ȘI SpaceX, aproape să obțină o finanțare de 2 miliarde dolari, dublu față de suma vizată inițial

De la începutul anului, acțiunile Tesla s-au apreciat cu 339%, pe fondul așteptărilor privind includerea companiei în indicele S&P 500 al bursei de la New York, precum și în contextul în care Tesla se bucură de o cerere ridicată pentru automobilele sale în China, cea mai mare piață auto a lumii.

La evoluțiile din ultimele zile a contribuit și anunțul Tesla referitor la divizarea acțiunilor în proporție de 5 la 1, pentru a le face mai atractive pentru micii investitori.

Analistul Wedbush Securities, Dan Ives, a majorat, ieri, prețul țintă pentru acțiunile Tesla în următoarele 12 luni la 1.900 dolari, de la 1.800 dolari anterior, informație care a alimentat avansul de peste 11% din sesiunea de tranzacționare.

În trazacțiile premarket astăzi, acțiunile Tesla s-au apreciat cu peste 4% raportat la referința de luni, până la prețul de 1.908 dolari/unitate.

Averea lui Musk a crescut cu 57,2 miliarde de dolari în acest an, potrivit calculelor Bloomberg, al doilea cel mai mare avans în topul celor mai bogați 500 de miliardari. În același interval, averea lui Jeff Bezos s-a majorat cu 73 miliarde de dolari, până la 188 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
avere elon musk
tesla
pret record actiuni tesla
capitalizare tesla
bernard arnault
cel mai bogat european
jeff bezos
indicele miliardarilor