Engie apelează la Google

Engie apelează la Google
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 iun 2022
Compania franceză de utilități Engie va începe să utilizeze o tehnologie experimentală de la Google, care are ca scop creșterea eficienței parcurilor eoliene.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Google vinde serviciul prin intermediul diviziei sale de cloud computing, care încearcă să atragă clienți cu instrumente de gestionare a consumului de energie și de reducere a emisiilor. În 2019, Google a anunțat o colaborare cu DeepMind, o companie soră a Alphabet, pentru a realiza un softwarebazat pe inteligență artificială, care ar putea prezice producția de energie eoliană cu treizeci și șase de ore în avans. Acest lucru ar permite furnizorilor de energie să programeze intrările în rețelele de energie din timp cu mai multă precizie, reducând parțial imprevizibilitatea generării din surse eoliene.
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Pentru companiile de utilități, serviciul de inteligență artificială al Google oferă previziuni care le pot îmbunătăți deciziile atunci când cumpără și vând pe piețele de energie, a declarat Larry Cochrane, director de soluții energetice la Google Cloud. 

"Cel mai bun mod de a ne gândi la el este ca la un instrument de recomandări de tranzacționare", a afirmat Cochrane, citat de Bloomberg,
 
Engie va fi primul client care va utiliza acest instrument al Google, începând cu portofoliul eolian din Germania. Dacă programul pilot va avea succes, companiile intenționează să îl extindă în la nivelul înregii Europe.
 
Google ar putea oferi în curând servicii de prognoză similare și pentru alte piețe de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară.
 
Compania franceză de utilități plănuiește să își dubleze producția de energie regenerabilă până în 2030, în pofida unei creșteri recente a prețurilor pentru panourile solare și turbinele eoliene. 
viewscnt
Afla mai multe despre
engie
google
parcuri eoline
energie regenerabila