Bitcoin are cea mai mare creștere din ultimele 2 săptămâni, după relaxarea restricțiilor din China

Bitcoin are cea mai mare creștere din ultimele 2 săptămâni, după relaxarea restricțiilor din China
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 mai 2022
Bitcoin a înregistrat luni cea mai mare creștere din ultimele două săptămâni, până de 31.000 de dolari, în contextul în care relaxarea restricțiilor impuse de China pentru limitarea răspândirii Covid-19 a stârnit apetitul investitorilor pentru activele mai riscante. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Cea mai importantă criptomonedă a crescut cu până la 5,8%, la 30.858,53 dolari. Ether și criptomonedele mai mici precum Avalanche, care au fost în declin săptămâna trecută, urcă și ele în prima zi a săptămânii.
Suedia, renumită pentru iernile lungi și lipsite de lumina soarelui, înregistrează un adevărat boom al energiei fotovoltaice CITEȘTE ȘI Suedia, renumită pentru iernile lungi și lipsite de lumina soarelui, înregistrează un adevărat boom al energiei fotovoltaice

Ether a urcat până la 6,6% luni, în timp ce Avalanche și Solana au crescut cu 9% și, respectiv, 6%.

"Piețele așteaptă de mult timp un raliu de revenire. Bitcoin tocmai a trecut prin opt săptămâni consecutive în teritoriu roșu și a ajuns atât de supravândută din punct de vedere tehnic încât a atins niveluri pe care în mod tradițional le vedem doar în punctul cel mai de jos al piețelor bear", a declarat Hayden Hughes, directorul executiv al platformei Alpha Impact, citat de Bloomberg.
 
Criptomonedele și-au restabilit și tendința de a se tranzacționa în tandem cu acțiunile, după ce au scăzut vineri chiar dacă S&P 500 a atins un avans săptămânal de 6,6%. Acest lucru a stârnit temeri că investitorii vor continua să se debaraseze de monedele digitale chiar și pe fondul unei reveniri a cererii pentru alte active de risc. 
 
Indicele paneuropean Stoxx 600 este în creștere cu circa 0,8% în jurul prânzului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
ether
stoxx 600
china
covid-19
restictii china