Euro, cea mai mare creștere față de dolar din ultimele 6 luni

Euro, cea mai mare creștere față de dolar din ultimele 6 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 sep 2022
Euro a înregistrat cea mai mare creștere zilnică din ultimele șase luni în raport cu dolarul, după ce un oficial al Băncii Centrale Europene (BCE) a declarat că vor fi necesare noi majorări ale ratelor de dobândă pentru a reduce inflația, iar creșterea apetitului pentru risc a diminuat cererea de dolar.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 

Moneda europeană a crescut luni cu până la 1,6% față de dolar, cel mai mare salt intraday din martie. Euro a atins astfel un maxim de 1,0198 dolari în tranzacțiile de luni. Președintele Bundesbank (banca centrală a Germaniei), Joachim Nagel, a declarat că BCE trebuie să ia noi măsuri concrete dacă problema inflației persistă.

BCE a majorat săptămâna trecută dobânda cheie cu 75 de puncte de bază, reducând ecartul de dobândă față de Rezerva Federală. Majorarea a fost cea mai mare din istoria BCE.

ULTIMA ORĂ Calcul - 9 companii aeriene, dintre care 1 din România, pot intra la iarnă în colaps CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Calcul - 9 companii aeriene, dintre care 1 din România, pot intra la iarnă în colaps

Tot luni, un indice Bloomberg privind puterea dolarului a scăzut la cel mai slab nivel din ultimele aproape două săptămâni.

"Credem că revenirea acțiunilor și încetinirea dolarului vor continua în cursul săptămânii", au scris analiștii Citigroup într-o notă către clienți, citată de Bloomberg. 
viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
euro
eur/usd. bce
dobanzi
inflatie