Fiat Chrysler va investi două miliarde de euro în Polonia

Fiat Chrysler va investi două miliarde de euro în Polonia
scris 29 dec 2020

Producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) va investi două miliarde de euro (2,45 miliarde de dolari) în fabrica sa din Tychy, Polonia, a anunțat marți pe Twitter vicepremierul Jaroslaw Gowin, transmit Reuters și Bloomberg.

Din semestrul doi 2022, FCA intenționează să înceapă fabricarea vehiculelor electrice și hibride în Polonia. Compania va extinde și moderniza fabrica din Tychy, regiunea industrială Silezia, unde vor fi produse mașini sub brandurile Jeep, Fiat și Alfa Romeo, scrie Agerpres.

Creatorul de modă Pierre Cardin a murit CITEȘTE ȘI Creatorul de modă Pierre Cardin a murit

În prezent, subsidiara poloneză a Fiat Chrysler produce automobilele mici Fiat 500 și Lancia Ypsilon, și are aproximativ 2.500 de angajați.

Investiția reprezintă o gură de oxigen pentru cea mai mare economie din Europa Centrală și de Est, care speră că trecerea la vehiculele electrice va ajuta sectorul auto să aibă o performanță peste cea a rivalelor din Cehia și Slovacia.

În planul strategic pentru perioada 2018-2022, FCA s-a angajat să investească nouă miliarde de euro în electrificare, iar valoarea totală a investițiilor este de 45 miliarde de euro.

Luna aceasta, Autoritățile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană au aprobat condiționat fuziunea de 38 miliarde de dolari dintre producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și grupul francez PSA.

Obținerea aprobării Comisiei Europene a oficializat crearea Stellantis, al patrulea producător auto global, care va uni branduri ca Fiat, Jeep, Dodge, Ram și Maserati cu branduri precum Peugeot, Opel și DS - obiectivul fiind reducerea costurilor cu cinci miliarde de euro (șase miliarde de dolari) pe an fără închiderea fabricilor.

Acționarul majoritar al FCA este Exor, compania holding a familiei italiene Agnelli, în timp ce investitorii PSA sunt familia Peugeot, Guvernul francez și compania chineză Dongfeng. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
polonia