Ford pleacă și el din Rusia

Ford pleacă și el din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2022

Constructorul auto american Ford Motor Co. a anunțat că și-a vândut participația de 49% pe care o deținea la societatea mixtă Sollers Ford, ceea ce marchează finalizarea procesului de ieșire de pe piața din Rusia, transmite agenția Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt de la Ford a precizat că pachetul de 49% din acțiunile Sollers Ford va fi transferat în schimbul sumei de un euro, dar grupul american va păstra opțiunea de a răscumpăra acțiunile în decurs de cinci ani, „dacă situația globală se va modifica”, arată Agerpres.

Criza energetică din Europa a luat o turnură surprinzătoare, continentul are prea multe gaze CITEȘTE ȘI Criza energetică din Europa a luat o turnură surprinzătoare, continentul are prea multe gaze

Ford și-a suspendat deja operațiunile în Rusa, ca urmare a invadării Ucrainei. Decizia constructorului american de a pleca din Rusia urmează unor decizii similare anunțate de rivalii Toyota Motor Corp., Nissan Motor Co. și Mercedes Benz AG.

Afacerile Ford din Rusia sunt mici și au fost diminuate treptat pe parcursul ultimilor trei ani. Potrivit unor date oficiale, anul trecut pe piața din Rusia au fost vândute doar 22.000 de vehicule marca Ford, cifră care include și automobilele marca Ford produse de companiile afiliate.

Germania intră în linie dreaptă cu legalizarea canabisului pentru uz recreațional CITEȘTE ȘI Germania intră în linie dreaptă cu legalizarea canabisului pentru uz recreațional

În 2019, grupul american a informat că a decis să își închidă cele trei uzine din Rusia, retrăgându-se de pe o piață unde odată a fost pionier, în cadrul unui proces mai amplu de restructurare a operațiunilor europene în pierdere. Acea decizie a fost luată în condițiile în care încetinirea economică și sancțiunile occidentale au înrăutățit perspectivele pentru o piață pe care, odată, mulți constructori o considerau crucială pentru planurile lor de creștere.

În luna martie, constructorul auto Ford a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, acest proces fiind condiționat de aprobările autorităților relevante și ca urmare a consultărilor. Ford și Ford Otosan speră ca procesul de transfer al proprietății să fie finalizat în cel de-al treilea trimestru al anului 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
prabusire actiuni
cheltuieli cu aprovizionarea
costuri cu furnizori
inflatie
recesiune