FOTO Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, semnează achiziția a cel puțin 10 proprietăți

FOTO Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, semnează achiziția a cel puțin 10 proprietăți
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2023

Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, și-a extins portofoliul global de proprietăți imobiliare comerciale anul trecut, achiziționând cel puțin 10 proprietăți în America de Nord și Marea Britanie pentru peste 2 miliarde dolari, conform Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În aprilie anul trecut, Profit.ro a anunțat că acesta a cumpărat o clădire comercială din Glasgow pentru 200 de milioane de lire sterline (254 de milioane de dolari), în cea mai mare achiziție de pe piața locală de birouri. 

VEZI AICI ȘI Amancio Ortega își instalează fiica la șefia Inditex, proprietarul Zara - FOTO

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Ortega, cel mai bogat om din Spania, a investit miliarde de euro în proprietăți emblematice din întreaga lume, precum Haughwout Building din Manhattan și cel mai înalt turn de birouri din Miami. În urmă cu șapte ani, Ortega a plătit 490 milioane de euro pentru Cepsa Tower, al doilea cel mai înalt zgârie-nori din Madrid.

Firma sa de investiții, Pontegadea Inversiones, a anunțat în 2021 că deține cel mai mare portofoliu imobiliar în rândul super-bogaților din Europa, evaluat la 15,2 miliarde de euro.

Ortega are o avere estimată la peste 46 miliarde de dolari potrivit Indexului Miliardarilor calculat de Bloomberg. Cofondatorul Inditex, grup ce reunește branduri precum Zara, Bershka și Stradivarius, este cel mai bogat om din Spania și al treilea cel mai bogat european, după miliardarii francezi Bernard Arnault, principalul acționar al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton și Francoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea grupului de cosmetice L'Oreal.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

FOTO Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, semnează achiziția a cel puțin 10 proprietăți

viewscnt
Afla mai multe despre
amancio ortega
inditex
zara
achizitie cladire birouri glasgow
pontegadea inversiones
cei mai bogati europeni