FOTO Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, semnează o achiziție majoră

FOTO Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, semnează o achiziție majoră
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 apr 2022

Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, a cumpărat o clădire comercială din Glasgow pentru 200 de milioane de lire sterline (254 de milioane de dolari), în cea mai mare achiziție de pe piața locală de birouri. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

VEZI AICI ȘI Amancio Ortega își instalează fiica la șefia Inditex, proprietarul Zara - FOTO

Clădirea, care găzduiește birourile BNP Paribas, CBRE și Aecom din orașul scoțian, a fost cumpărată de la HFD Group, potrivit React News și site-ului spaniol El Confidencial. Un reprezentant al biroului de familie al lui Ortega a confirmat tranzacția pentru Bloomberg News.

Este cea mai mare achiziție a unei clădiri de birouri din Scoția de până acum, scrie React News.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Ortega, cel mai bogat om din Spania, a investit miliarde de euro în proprietăți emblematice din întreaga lume, precum Haughwout Building din Manhattan și cel mai înalt turn de birouri din Miami. În urmă cu șase ani, Ortega a plătit 490 milioane de euro pentru Cepsa Tower, al doilea cel mai înalt zgârie-nori din Madrid.

Firma sa de investiții, Pontegadea Inversiones, a anunțat anul trecut că deține cel mai mare portofoliu imobiliar în rândul super-bogaților din Europa, evaluat la 15,2 miliarde de euro.

Ortega are o avere estimată la 46,3 miliarde de dolari potrivit Indexului Miliardarilor calculat de Bloomberg. Cofondatorul Inditex, grup ce reunește branduri precum Zara, Bershka și Stradivarius, este cel mai bogat om din Spania și al treilea cel mai bogat european, după miliardarii francezi Bernard Arnault, principalul acționar al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton și Francoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea grupului de cosmetice L'Oreal.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Averea spaniolului a scăzut cu 21,2 miliarde de dolari de la începutul anului, interval în care acțiunile Inditex s-au devalorizat cu aproape 28%.

FOTO Amancio Ortega, miliardarul din spatele brandului de modă Zara, semnează o achiziție majoră

viewscnt
Afla mai multe despre
amancio ortega
inditex
zara
achizitie cladire birouri glasgow
pontegadea inversiones
cei mai bogati europeni