Germania, cea mai mare economie europeană, reduce prognoza de creștere economică pentru acest an din cauza restricțiilor

Germania, cea mai mare economie europeană, reduce prognoza de creștere economică pentru acest an din cauza restricțiilor
scris 22 ian 2021

Germania, cea mai mare economie europeană, reduce prognoza de creștere economică pentru acest an, din cauza restricțiilor dure adoptate ca răspuns la pandemia de Covid-19. 

Estimarea de creștere pentru 2021 a fost redusă de la 4,4% la 3%, potrivit surselor Bloomberg. Ministrul german al Economiei urmează să anunțe oficial noile estimări economice săptămâna viitoare.

BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, face primul pas spre investițiile în bitcoin. Până acum a criticat dur monedele virtuale CITEȘTE ȘI BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, face primul pas spre investițiile în bitcoin. Până acum a criticat dur monedele virtuale

Germania este principalul partener comercial al României.

Economia germană a intrat în lockdown parțial în luna noiembrie, printre măsurile adoptate numărându-se închiderea magazinelor considerate neesențiale. Ulterior, lockdown-ul a fost extins până pe 14 februarie.

Anul trecut, pandemia și restricțiile aferente au tras puternic în jos economia germană. Astfel, cea mai mare ecnomie europeană a înregistrat în 2020 o contracție de 5%, evoluția fiind totuși ușor mai bună decât se așteptau inițial analiștii, grație răspunsului puternic al statului care a ajutat la limitarea pagubelor provocate de pandemie.

În ianuarie, indicatorul privind intențiile de achiziții ale managerilor (Composite Purchasing Managers - PMI) din Germania, calculat de IHS Markit, a scăzut de la 52 de puncte la 50,8 puncte, minimul ultimelor 7 luni. Indicatorul este corelat cu evoluția economiei. Activitatea în sectorul serviciilor a scăzut la 46,8 puncte, de la 47 de puncte, în timp ce indicele aferent industriei a rămas peste pragul de 50 de puncte, deși a scăzut cu 1,3 puncte procentuale. Deși rezistă peste pragul de 50 de puncte, indicele din sectorul manufacturier germană se află la minimul ultimelor 4 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie germania
crestere economica germania
pib germania
recesiune
pib
declin economic
covid-19 efecte