Germania intră în linie dreaptă cu legalizarea canabisului pentru uz recreațional

Germania intră în linie dreaptă cu legalizarea canabisului pentru uz recreațional
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 oct 2022

Germania va permite achiziția și deținerea a până la 30 de grame de canabis pentru uz recreațional, ca parte a planului Guvernului de legalizare a consumului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Guvernul german a aprobat o propunere a Ministerului Sănătății, prin care se reglementează cultivarea comercială și distribuția de canabis pentru uz recreațional, sub licența și controlul statului, potrivit unui document consultat de Bloomberg.

Adulții vor putea cumpăra și deține până la 30 de grame de canabis pentru consum personal, conform documentului menționat. Cantitatea maximă este mai mare decât cea propusă anterior, de 20 de grame.

Thailanda autorizează cultivarea plantelor de canabis în gospodării CITEȘTE ȘI Thailanda autorizează cultivarea plantelor de canabis în gospodării

Germania ar fi a doua țară din UE care legalizează consumul recreațional de marijuana, după Malta.

Prin decizia sa, cea mai mare economie a Europei urmărește reducerea pieței negre și a traficului de droguri, dar și suplimentarea veniturilor la buget, în condițiile în care intenționează să introducă o taxă specială pe consumul de canabis.

Guvernul nu a stabilit încă o dată pentru legalizarea canabisului. Măsura a fost anunțată ca fiind pregătită din toamna trecută.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Economia Concurenței (DICE) și Universitatea Heinrich Heine din Dusseldorf, legalizarea canabisului ar putea aduce Germaniei venituri suplimentare de circa 4,7 miliarde de euro anual și ar putea crea 27.000 de locuri de muncă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
canabis
marijuana uz recreational
germania legalizeaza canabis