Giganții din tehnologie au scăzut puternic pe bursă după ce au intrat în vizorul autorităților americane antitrust

Giganții din tehnologie au scăzut puternic pe bursă după ce au intrat în vizorul autorităților americane antitrust
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 iun 2019

Acțiunile giganților americani din tehnologie au înregistrat scăderi puternice luni, în contextul în care aceste companii au intrat în vizorul autorităților antitrust din SUA. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Titlurile Alphabet au scăzut cu până la 7,2% luni, la 1027,03 dolari, minimul din luna ianuarie. Totodată, acțiunile Facebook s-au depreciat cu până la 9,3%, cel mai abrupt declin din luna iulie anul trecut. Amazon a pierdut 5,4%, iar Apple, 2,7%. 

Oficiali ai diviziei antitrust a Departamentului de Justiție și ai Comisiei Federale pentru Comerț s-au întâlnit în ultimele săptămâni pentru a dezbate dacă giganții din tehnologie acționează într-o manieră anticoncurențială, iar cele două entități au decis să "împartă" între ele eventualele anchete, potrivit surselor Bloomberg și Reuters.

Producătorul german de semiconductoare Infineon, cu operațiuni și în România, plătește 9 miliarde euro pentru rivalul american Cypress CITEȘTE ȘI Producătorul german de semiconductoare Infineon, cu operațiuni și în România, plătește 9 miliarde euro pentru rivalul american Cypress

Astfel, potrivit informațiilor publicate la finele săptămânii trecute, Departamentul de Justiție al Statelor Unite pregătește o investigație împotriva Google, pentru a stabili dacă gigantul din sectorul tehnologiei a încălcat legislația în domeniul concurenței. Potrivit surselor, investigația se concentrează pe acuzațiile că Google a favorizat propriile sale afaceri în rezultatele căutărilor.

"Dacă investigația Departamentului de Justiție continuă, ancheta va încuraja criticii Facebook, Amazon și ai altor giganți din tehnologie, ducând la amplificarea discursurilor împotriva acestora în anul electoral 2020", spun analiștii Marrill Lynch.

Luni, surse apropiate situației declarat pentru Bloomberg că Facebook va fi ținta unei investigații antitrust conduse de Comisia Federală pentru Comerț. Potrivit surselor, Comisia pentru Comerț ar putea fi, de asemea, responsabilă de o anchetă împotriva Amazon.

Totodată, Reuters a raportat că o eventuală anchetă legată de practicile Apple a fost repartizată către Departamentul de Justiție.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
alphabet
amazon
antitrust
ancheta google
ancheta tehnologie
giganti tehnologie