Goldman Sachs anticipează că Fed va majora dobânzile de 4 ori în acest an, mai mult decât era anticipat

Goldman Sachs anticipează că Fed va majora dobânzile de 4 ori în acest an, mai mult decât era anticipat
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 ian 2022
Goldman Sachs crede că Rezerva Federală (Fed) va majora dobânzile de patru ori în acest an și va începe procesul de reducere a bilanțului în iulie sau chiar mai devreme, potrivit Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Progresele rapide de pe piața muncii din SUA și indiciile oferite de cea mai recentă minută a ședinței de politică monetară sugerează o normalizare mai rapidă a dobânzilor.
Tranzacții mai mici de 20 de milioane de lei cu acțiuni românești. Interes sporit pentru titluri de stat denominate în euro CITEȘTE ȘI Tranzacții mai mici de 20 de milioane de lei cu acțiuni românești. Interes sporit pentru titluri de stat denominate în euro

"Prin urmare, mutăm estimarea privind data de restrângere a bilanțului din decembrie în iulie, fiind posibil ca procesul să înceapă chiar mai devreme. Cu o inflație probabil încă mult peste țintă în acel moment, nu mai credem că startul reducerii deținerilor de titluri va înlocui o majorare trimestrială a ratei de dobândă. Continuăm să anticipăm creșteri de dobânzi în martie, iunie și septembrie, iar acum am adăugat o creștere estimată în decembrie", a declarat Jan Hatzius de la Goldman Sachs.

Rata anuală a inflației în SUA se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani.
 
Piața muncii, urmărită cu atenție de Fed pentru stabilirea politicii monetare, și-a revenit puternic anul trecut și mai are de recuperat doar 3,6 milioane de locuri de muncă din cele 22 de milioane de locuri de muncă pierdute pe fondul pandemiei.
 
Potrivit minutei celei mai recente ședințe a Fed, prima majorare a dobânzilor pe piața americană în 2022 ar putea veni mai repede decât era estimat anterior. În aceste condiții, prima majorare ar putea avea loc în martie.
viewscnt
Afla mai multe despre
fed
goldman sachs
bilant fed
politica monetara
inflatie sua
dobanzi sua