GRAFIC Marea Britanie se împrumută la cele mai ridicate costuri din ultimii 16 ani

GRAFIC Marea Britanie se împrumută la cele mai ridicate costuri din ultimii 16 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 iul 2023

Marea Britanie a vândut, miercuri, obligațiuni de stat la cel mai ridicat randament din ultimii 16 ani - un nou semnal că guvernele se confruntă cu costuri în creștere pentru a atrage investitorii, după mai mult de un an de majorări agresive ale ratelor dobânzilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul britanic a vândut obligațiuni pe doi ani în valoare de 4 miliarde de lire sterline (5,1 miliarde dolari) la un randament mediu de 5,668%, cel mai ridicat din iunie 2007, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Costurilor de împrumut la nivel global au crescut puternic în urma unuia dintre cele mai agresive cicluri de majorare a ratelor dobânzilor din istorie, în contextul în care băncile centrale încearcă să aducă inflația sub control. Presiunile asupra prețurilor au fost deosebit de greu de temperat în Marea Britanie, unde indicatorul de bază (inflația CORE) rămâne peste 7%, cel mai ridicat nivel din ultimii peste 30 de ani.

ULTIMA ORĂ BNR a menținut dobânda cheie la 7%, conform cu așteptările analiștilor. Plafonarea adaosului comercial, sursă de incertitudini la adresa proiecției de inflație CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BNR a menținut dobânda cheie la 7%, conform cu așteptările analiștilor. Plafonarea adaosului comercial, sursă de incertitudini la adresa proiecției de inflație

Banca Angliei a majorat dobânda de referință cu aproape 5 puncte procentuale de la finele anului 2021, până la 5% pe an.

Estimările din piețele financiare indică un vârf al ratei de 6,5%, ce ar urma să fie atins până în martie anul viitor, ceea ce implică că randamentele obligațiunilor vor rămâne sub presiune.

GRAFIC Marea Britanie se împrumută la cele mai ridicate costuri din ultimii 16 ani

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
obligatiuni britanice
costuri imprumut
datorie suverana
inflatie
majorari dobanzi