GRAFIC Petrolul - cel mai mare avans săptămânal din octombrie, după anunțul Rusiei privind reducerea producției

GRAFIC Petrolul - cel mai mare avans săptămânal din octombrie, după anunțul Rusiei privind reducerea producției
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 feb 2023

Cotațiile petrolului cresc vineri, fiind pe cale să încheie săptămâna cu cel mai mare câștig procentual la nivelul perioadei din ultimele patru luni, după ce Rusia a anunțat că își va reduce producția din martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vicepremierul rus, Alexander Novak a declarat că Rusia își va reduce producția de țiței cu 500.000 de barili/zi, reprezentând aproximativ 5% din total, ca răspuns la plafoanele de preț impuse de guvernele occidentale în urma invaziei armate din Ucraina.

Deși reprezintă doar aproximativ 5% din producția Rusiei din ianuarie, reducerea ar putea fi suficientă pentru a face ca piața să treacă de la excedent la deficit, a declarat Daniel Ghali, strateg pentru mărfuri la TD Securities, citat de Bloomberg.

UPDATE TOKHIT, aplicație dezvoltată de un startup românesc, susține că a atras o finanțare de 100 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI UPDATE TOKHIT, aplicație dezvoltată de un startup românesc, susține că a atras o finanțare de 100 de milioane de dolari

Prețurile petrolului Brent au crescut cu până la 2,8% în urma anunțului Rusiei, atingând un maxim intraday de 86,90 dolari/baril.

Creșterea s-a temperat ulterior, pe fondul speculațiilor privind motivele din spatele măsurii. Investitorii se întreabă dacă măsura a fost cu adevărat o decizie politică, sau doar o necesitate în fața sancțiunilor internaționale, care au redus bazinul de cumpărători pentru petrolul rusesc, scrie Bloomberg.

În jurul orei 19:20 (ora României), petrolul Brent era cotat la 86,36 dolari/baril, în creștere cu 2,2% față de referința de joi. Țițeiul West Texas Intermediate (WTI), consemna un avans similar, până la 79,78 dolari/baril.

WTI se îndreaptă spre un câștig săptămânal de aproape 9%, cel mai mare de la jumătatea lunii octombrie. Petrolul Brent este pe cale să încheie săptămâna cu un avans de 8%.

Prețurile țițeiului au crescut în patru dintre cele cinci ședințe de tranzacționare ale săptămânii, după ce Arabia Saudită s-a arătat optimistă că cererea se va redresa, prin creșterea prețurilor la export, în timp ce Turcia, Norvegia și Kazahstan au fost afectate de întreruperi ale producției.

GRAFIC Petrolul - cel mai mare avans săptămânal din octombrie, după anunțul Rusiei privind reducerea producției

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
reducere productie petrol rusia