GRAFIC Petrolul, pe cale să încheie săptămâna cu cel mai abrupt declin din ultimele 4 luni

GRAFIC Petrolul, pe cale să încheie săptămâna cu cel mai abrupt declin din ultimele 4 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 aug 2022

Petrolul se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal de la începutul lunii aprilie, pe fondul temerilor privind impactul încetinirii economiei mondiale asupra cererii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prețul petrolului Brent, de referință pe piața globală, a scăzut cu circa 9,5% în această săptămână, declinul la nivelul prețului petrolului WTI (West Texas Intermediate) depășind 10%.

Ambele sortimente se tranzacționează aproape de minimimele ultimelor șase luni.

Proprietarul Facebook a vândut obligațiuni de 10 miliarde dolari la prima sa emisiune de datorie. Cererea a depășit de trei ori oferta CITEȘTE ȘI Proprietarul Facebook a vândut obligațiuni de 10 miliarde dolari la prima sa emisiune de datorie. Cererea a depășit de trei ori oferta

În jurul orei 13:50 (ora României) astăzi, barilul de Brent era cotat la 93,93 dolari, ușor sub prețul de 94,12 dolari de la închiderea sesiunii de joi. Petrolul WTI se tranzacționa la 88,42 dolari/baril, cu 0,2% sub prețul de ieri.

Cotațiile țițeiului au inversat un raliu de cinci luni începând cu jumătatea anului, pierderile adâncindu-se în această lună. Scăderile, care au anulat tot câștigul consemnat după declanșarea războiului din Ucraina, sunt așteptate să reducă presiunile inflaționiste care traversează economia mondială și care au determinat băncile centrale, inclusiv Rezerva Federală a SUA, să majoreze ratele, scrie Bloomberg.

Prețurile petrolului rămân, totuși, cu până la 26% peste nivelurile înregistrate la începutul anului, cu un avans mai mic (+17,5%) pentru țițeiul WTI.

GRAFIC Petrolul, pe cale să încheie săptămâna cu cel mai abrupt declin din ultimele 4 luni

Pierderile din această săptămână "au început să provoace panică în rândul multor susținători ai pieței bull pentru petrol. Unii participanți la piață au început să ia în calcul posibilitatea unui contango odată cu vânzările recente, în pofida unei piețe fizice relativ puternic și sănătoase”, a comentat Keshav Lohiya, fondator și CEO al firmei de analiză și consultanță Oilytics.

Contango este un termen folosit pentrru a descrie o situație în care prețul pe termen mai lung al contractelor unei materii prime depășește prețul spot. Contango apare, de obicei, atunci când există așteptări ca prețul unui activ să crească în timp.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
scadere