GRAFIC Record de proiecte imobiliare anulate în Germania. “Companiile se pregătesc pentru vremuri grele.”

GRAFIC Record de proiecte imobiliare anulate în Germania. “Companiile se pregătesc pentru vremuri grele.”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 nov 2023

Criza construcțiilor de locuințe din Germania se intensifică, constructorii confruntându-se cu un număr record de anulări și lipsa comenzilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste o cincime (22,2%) dintre companiile de construcții rezidențiale participante la un sondaj Ifo au declarat că au fost afectate de anulări de proiecte în octombrie, cel mai ridicat procentaj începând cel puțin cu anul 1991.

Recordul anterior fusese înregistrat în septembrie, când 21,4% dintre constructorii de locuințe s-au confruntat cu anularea proiectelor de către clienți.

Greii industriei din Germania, de la BASF la Volkswagen, reduc investițiile și personalul pentru a face față costurilor ridicate CITEȘTE ȘI Greii industriei din Germania, de la BASF la Volkswagen, reduc investițiile și personalul pentru a face față costurilor ridicate

Așteptările de afaceri în sector au scăzut, de asemenea, la un nivel minim record.

"Perspectivele pentru construcțiile rezidențiale rămân sumbre. Companiile se pregătesc pentru vremuri grele”, potrivit economistului Klaus Wohlrabe de la Ifo, citat de Bloomberg.

Comenzile de locuințe au încetinit vizibil, pe măsură ce ratele ridicate ale dobânzilor și creșterea costurilor materialelor au sporit incertitudinea în rândul dezvoltatorilor. În octombrie, 48,7% dintre companiile de construcții au raportat o lipsă de comenzi, în creștere de la 46,6% în septembrie.

Amazon își va închide cele două magazine fizice de haine, la doar un an și jumătate de la deschiderea primului. Spunea că vrea să concureze cu lanțuri mari de magazine CITEȘTE ȘI Amazon își va închide cele două magazine fizice de haine, la doar un an și jumătate de la deschiderea primului. Spunea că vrea să concureze cu lanțuri mari de magazine

Situația devine o amenințare pentru unele firme de construcții, una din zece companii raportând deja dificultăți financiare, a precizat Wohlrabe.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii locuinte germania
criza constructii germania
lipsa comenzi
comenzi anulate constructii
constructii rezidentiale