Guvernul ungar anti-imigranți caută străini care să ocupe locurile de muncă

Guvernul ungar anti-imigranți caută străini care să ocupe locurile de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2021

Guvernul de la Budapesta, renumit pentru atitudinea sa ostilă față de imigranți, a decis să relaxeze normele privitoare la muncitorii străini, în încercarea de a accelera revenirea economică din pandemie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Budapesta va permite companiilor să recruteze mână de lucru calificată din țările non-UE via agențiile de plasament, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. Măsura este destinată să ajute la atingerea țintei de creștere economică de 5,5% stabilită pentru acest an, a adăugat Szijjarto.

INFOGRAFIC Fostul șef al Microsoft intră în clubul celor cu averi de peste 100 miliarde dolari. Daniel Dines, cofondatorul UiPath și cel mai bogat român, în creștere de la începutul anului CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Fostul șef al Microsoft intră în clubul celor cu averi de peste 100 miliarde dolari. Daniel Dines, cofondatorul UiPath și cel mai bogat român, în creștere de la începutul anului

La fel ca și alte state din Europa Centrală și de Est, Ungaria se confruntă cu o criză de mână de lucru care îi limitează activitatea economică. Însă guvernul de la Budapesta a fost reticent la ideea de a-și deschide granițele în fața străinilor pe fondul politicilor anti-imigranți ale premierului Viktor Orban care au declanșat în mod frecvent dispute cu Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Îngrijorările la adresa creșterii economice sunt motivul pentru care Orban și-a schimbat punctul de vedere, în condițiile în care a promis familiilor reduceri de taxe în valoare de până la două miliarde de dolari, înaintea alegerilor parlamentare de anul viitor, în cazul în care creșterea economică reală va depăși obiectivul fixat de guvernul său în 2021.

De asemenea, Ungaria va oferi împrumuturi subvenționate de stat pentru companiile locale care vor să preia companii rivale din străinătate, precum și pentru finanțarea proiectelor cu un accent pe sustenabilitatea mediului, a mai spus Szijjarto.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
imigranti
locuri de munca