Început de an record pentru vânzările de obligațiuni la nivel global

Început de an record pentru vânzările de obligațiuni la nivel global
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 ian 2023
Companiile și guvernele au emis obligațiuni intr-un ritm record la început de an, vânzările globale urcând la aproape 600 de miliarde de dolari
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Cel mai bun început de an pentru randamentele obligațiunilor alimentează un val de vânzări de titluri de datorie fără precedent în întreaga lume, scrie Bloomberg.
 
Început de an record pentru vânzările de obligațiuni la nivel global
De la băncile europene la corporațiile asiatice și la statele în curs de dezvoltare, piața emisiunilor de noi obigațiuni (primară) este în plină expansiune, inclusiv pe fodul unei reveniri, care a făcut ca obligațiunile globale de toate tipurile să înregistreze o creștere de 4,1% la începutul anului, cea mai bună performanță din 1999 (începutul seriei de date).
GRAFICE Producția de credite gâfâie. Populația începe să se ferească CITEȘTE ȘI GRAFICE Producția de credite gâfâie. Populația începe să se ferească

Cei care caută să obțină noi finanțări după ce au fost respinși în cea mai mare parte a anului 2022 se întâlnesc brusc cu investitori cu un apetit ridicat, pe fondul semnelor că inflația încetinește și că băncile centrale vor pune capăt celei mai dure înăspriri monetare din ultima generație. Pentru mulți, activele cu venit fix par din ce în ce mai atractive după ce, anul trecut, dobânzile plătite au urcat la cel mai ridicat nivel din 2008 încoace.

"În opinia noastră, creșterea prețurilor obligațiunilor poate continua, în special în ceea ce privește piețele recomandate pentru investiții (investment-grade). Fundamentele corporative continuă să fie în general solide", a declarat Omar Slim, codirector al diviziei de instrumente cu venit fix pentru Asia la PineBridge Investments. Analistul crede că "schimbarea bruscă la care asistăm în politicile chinezești va oferi un impuls atât de necesar pentru creșterea globală, atenuând unele dintre riscurile pentru piețele emergente și oferind un sprijin suplimentar".
viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
vanzari obligatiuni
titluri cu venit fix
randamente
piata obligatiunilor