Informații neoficiale despre intenția Nissan de a vinde acțiunile Mitsubsihi

Informații neoficiale despre intenția Nissan de a vinde acțiunile Mitsubsihi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 nov 2020

Nissan poate lua în calcul vânzarea acțiunilor pe care le deține la Mitsubsihi, potrivit unor informații confidențiale publicate de Bloomberg. Cele două companii neagă orice intenție în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Situația financiară dificilă prin care trec atât Nissan, cât și Mitsubishi ar putea conduce la destrămarea Alianței formate din Renault și cele două companii japoneze, așa cum estea ea structurată astăzi. Jurnaliștii Bloomberg susțin că au informații care arată că Nissan se gândește să renunțe la pachetul de 34% pe care îl deține la Mitsubishi, motivul fiind nevoia de bani și diminuarea pierderilor pe care le acumulează în acest moment de la cealaltă companie.

Mitsubishi și-a estimat o pierdere de 140 miliarde yeni, pentru finalul anului fiscal, în martie 2021, parte din această pierdere urmând să se adauge rezultatului negativ pe care Nissan și l-a bugetat deja pentru aceeași perioadă.

INFOGRAFIC VW a anunțat investiții majorate la 73 de miliarde, pentru vehicule electrice și mașini autonome CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC VW a anunțat investiții majorate la 73 de miliarde, pentru vehicule electrice și mașini autonome

Cumpărarea acțiunilor Mitsubishi s-a produs în perioada în care Alianța Renault Nissan era condusă de Carlos Ghosn. După numai doi ani în care Ghosn a preluat poziția de președinte al Mistususbishi, compania înregistra creșteri seriaose ale vânzărilor și profit. Ulterior, începând din 2018, după arestarea lui Ghosn, situația financiară a companiei s-a degradat treptat. Anul acesta, șefii Mitsubishi au decis să retragă mașinile sale de pe piața europeană, în încercarea de a reduce costurile. Ulterior, decizia a fost modificată parțial, ca urmare a presiunilor dealerilor din UE.

Ulterior apariției acestei informații, Nissan a transmis că „nu există planuri de schimbare a structurii de capital la Mitsubishi”. De asemenea, cei de la Mitsubishi au dat același răspuns, precizând că se continuă colaborarea în cadrul Alianței.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
mitsubishi
vanzare actiuni mitsubishi