Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă din Italia, investiție surpriză în SpaceX

Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă din Italia, investiție surpriză în SpaceX
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 oct 2023
Banca italiană Intesa Sanpaolo a făcut o investiție surpriză în Space Exploration Technologies a lui Elon Musk (SpaceX), deoarece creditorul vede industria aerospațială ca pe un motor cheie al creșterii globale, potrivit Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Inovarea va fi un pilon cheie al planului de afaceri 2022-2025, a precizat vineri, într-o declarație, cea mai mare bancă națională din Italia, fără a dezvălui amploarea noii investiții.
CEO-ul Apple câștigă 41 milioane de dolari, semnând cea mai mare vânzare de acțiuni din ultimii doi ani CITEȘTE ȘI CEO-ul Apple câștigă 41 milioane de dolari, semnând cea mai mare vânzare de acțiuni din ultimii doi ani

SpaceX proiectează, produce și lansează rachete și nave spațiale avansate, iar recent a obținut primul său contract de la Forța Spațială a SUA pentru a furniza comunicații prin satelit personalizate pentru armată în cadrul noului program Starshield al companiei, extinzând rolul miliardarului Musk ca antreprenor în domeniul apărării.

Intesa este cea mai mare bancă din Italia, însă în România are o entitate de mici dimensiuni.  Cu toate acestea, banca este interesată de extindere. Potrivit surselor Bloomberg, Intesa este în discuții pentru a cumpăra First Bank din România, de la JC Flowers & Co.
 

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpolo
spacex
elon musk
musk