Intesa Sanpaolo vrea să plătească acționarilor dividende de 3,3 miliarde de euro

Intesa Sanpaolo vrea să plătească acționarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2021

Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, a îmbunătățit estimarea anuală de profit, după rezultate trimestriale peste așteptări, și a anunțat că intenționează să returneze anul acesta acționarilor 3,3 miliarde de euro, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat luna trecută că va ridica după luna septembrie interdicția plății dividendelor și a răscumpărării de acțiuni, renunțând la o măsură de criză care a forțat creditorii să-și păstreze capitalul în timpul pandemiei, transmit Bloomberg și Reuters.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

În primăvara anului trecut, BCE a cerut băncilor pe care le supervizează să înceteze să mai plătească dividende, pentru a-și păstra fondurile proprii și a-și folosi profiturile în vederea sprijinirii economiei afectată de pandemie. În decembrie, Banca Centrală Europeană a decis să lase creditorii din zona euro să își recompenseze acționarii cu o parte din profiturile cumulate în 2019/2020, autorizându-le să plătească dividende sau să răscumpere acțiuni dacă dispun de suficiente fonduri proprii, relaxând interdicția plății dividendelor impusă în primul val al pandemiei, scrie Agerpres.

Intesa, care s-a angajat la o politică generoasă de dividende, va distribui rezerve de numerar de 1,9 miliarde de euro din rezultatele din 2020, după ce a plătit în mai dividende de 694 milioane de euro.

În noiembrie, banca vrea să plătească, pentru prima dată, dividende interimare de aproximativ 1,4 miliarde de euro pentru câștigurile din 2021, în funcție de rezultatul discuțiilor cu autoritățile de reglementare.

De asemenea, Intesa a revizuit estimările de profit anual la cel puțin patru miliarde de euro, față de previziunea anterioară, de 3,5 miliarde de euro.

În trimestrul doi din 2021, banca a înregistrat un profit net de 1,5 miliarde de euro, în timp ce analiștii intervievați de Reuters se așteptau la 903 milioane de euro.

HBO Max va include podcast-uri exclusive CITEȘTE ȘI HBO Max va include podcast-uri exclusive

Veniturile totale au urcat la 5,2 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2021, de asemenea peste prognozele analiștilor, de 4,94 miliarde de euro.

Cele mai mari grupuri bancare italiene - UniCredit SpA și Intesa Sanpaolo SpA - sunt prezente și pe piața din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
dividende