Klarna, cu rapperii americani Snoop Dogg și A$AP Rocky, care a intrat în România, pregătește IPO. Evaluare la mai puțin de jumătate față de 2021

Klarna, cu rapperii americani Snoop Dogg și A$AP Rocky, care a intrat în România, pregătește IPO. Evaluare la mai puțin de jumătate față de 2021
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 feb 2024
Klarna Bank, fintech-ul suedez care a fost cândva cel mai valoros startup din Europa, pregătește o listare în SUA, care poate fi una dintre cele mai mari oferte publice inițiale din acest an, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, citate de Bloomberh.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Gigantul buy-now-pay-later, cu sediul la Stockholm, a început recent să aibă discuții detaliate cu băncile de investiții pentru a lucra la o ofertă publică inițială care ar putea avea loc încă din trimestrul al treilea. Klarna țintește o evaluare de aproximativ 20 de miliarde de dolari, potrivit surselor.
Reddit a început oficial procedura de IPO. Listarea se anunță a fi una dintre cele mai mari ale anului CITEȘTE ȘI Reddit a început oficial procedura de IPO. Listarea se anunță a fi una dintre cele mai mari ale anului

Deliberările sunt în curs de desfășurare, iar detaliile ofertei, cum ar fi evaluarea și calendarul, ar putea suferi modificări, au spus sursele.

O listare la bursă ar putea pune capăt unui capitol dificil pentru companie, care a fost marcat de conflicte în rândul finanțatorilor și de o retragere de la o evaluare impresionantă din epoca pandemiei.

Evaluarea Klarna a atins o valoare impresionantă, de 45,6 miliarde de dolari ,într-o rundă de finanțare din 2021, înainte de a scădea la 6,7 miliarde de dolari în anul următor, deoarece creșterea ratelor dobânzilor a forțat investitorii să reconsidere susținerea platformelor de creditare online.

O evaluare de 20 miliarde de dolari la IPO ar reprezenta mai puțin de jumătate față de vârful din 2021.

Klarna și-a lansat operațiunile în România în iunie anul trecut. Planurile de dezvoltare pe piața românească vizează extinderea metodelor de plată pentru comercianții români, precum și crearea unei echipe locale, a declarat, pentru Profit.ro, cofondatorul și directorul general al companiei, Sebastian Siemiatkowski.

Fondată în 2005 de Siemiatkowski, Niklas Adalberth și Victor Jacobsson, Klarna oferă cumpărătorilor posibilitatea să plătească achizițiile făcute online la o dată ulterioară, inclusiv în rate, pe principiul “cumperi acum și plătești mai târziu”, precum și servicii de retail banking.

Compania are parteneriate cu 500.000 de comercianți, printre care H&M, Adidas, IKEA, Nike, AliExpress, Sephora, Spotify, Lufthansa și KLM, având aproximativ 5.000 de angajați și operațiuni în 18 țări.

Printre investitorii Klarna se mai numără Visa, Dragoneer Investment Group, Ant Group, precum și rapperii americani Snoop Dogg și A$AP Rocky.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
klarna
ipo
listare klarna