Magazinele din Franța vor fi amendate dacă lasă becurile aprinse prea mult timp

Magazinele din Franța vor fi amendate dacă lasă becurile aprinse prea mult timp
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2023

Autoritățile franceze au dezvăluit un set de măsuri, printre care se numără și subvenții pentru instalarea de termostate inteligente în gospodării și restricții cu privire la orele de funcționare a instalațiilor de iluminat din magazine, pentru a se asigura de menținerea pe o traiectorie descendentă a consumului de energie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Măsurile anunțate joi se adaugă unui plan mai amplu de anul trecut destinat reducerii utilizării instalațiilor de încălzire și a consumului de electricitate în sectoarele public și privat, după ce Rusia a redus livrările de gaze spre Europa și funcționarea reactoarelor nucleare din Franța a fost afectată de pauze prelungite. Chiar dacă prețurile la energie au scăzut față de valorile record atinse anul trecut, Europa se confruntă în continuare cu facturi mari la electricitate, pe măsură ce își intensifică eforturile de combatere a schimbărilor climatice, scrie Agerpres.

PREMIERĂ Mașinile pe benzină și motorină nu vor mai avea voie în centrul orașului Stockholm. De când intră interdicția CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Mașinile pe benzină și motorină nu vor mai avea voie în centrul orașului Stockholm. De când intră interdicția

Potrivit ministrului Tranziției Energetice, Agnes Pannier-Runacher, consumul combinat de electricitate și gaze naturale al Franței a scăzut cu aproximativ 12% față de nivelul anterior crizei, depășind ținta inițială care prevedea o reducere de 10% până în 2024.

"Obiectivul meu este ca această scădere să devină una structurală", a spus Agnes Pannier-Runacher într-un interviu acordat joi pentru mai multe publicații. "Cumpătarea trebuie să devină o obișnuință", a adăugat oficialul francez.

Guvernul de la Paris va oferi subvenții care acoperă până la 80% din prețul unui așa-numit "termostat inteligent" în locuințe, care poate costa până la 1.000 de euro, a precizat Agnes Pannier-Runacher. Șase furnizori de energie, inclusiv grupul de stat Electricite de France SA, vor oferi contracte de furnizare care îi recompensează pe acei clienți care își reduc consumul de energie, a adăugat Pannier-Runacher.

O lege care reglementează orele de funcționare pentru instalațiile de iluminat din vitrine și proprietăți imobiliare comerciale va deveni mai aspră iar cei care încalcă prevederile vor fi amendați cu până la 1.500 de euro, a spus ministrului Tranziției Energetice. De asemenea, Guvernul de la Paris, care acordă deja subvenții pentru car-sharing, va introduce noi reduceri de taxe pentru firmele care își ajută angajații să vină cu bicicleta la serviciu. Consumul de petrol trebuie să continue să scadă, după ce anul trecut s-a diminuat cu mai puțin de 2%, a precizat Pannier-Runacher.

În sfârșit, autoritățile franceze au decis să extindă solicitarea lansată anul trecut către firmele incluse în principalul indice bursier CAC40, de a-și pune la punct planuri destinate conservării energiei, și la firmele din indicele mai larg SBF120 index.

viewscnt
Afla mai multe despre
mgazin
franta
amenda