Marea Britanie abandonează eforturile pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Până la 10.000 de britanici ar putea fi infectați deja - oficiali

Marea Britanie abandonează eforturile pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Până la 10.000 de britanici ar putea fi infectați deja - oficiali
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 mar 2020

Autoritățile britanice au abandonat eforturile pentru limitarea răspândirii coronavirusului și se vor concentra în schimb pe măsurile menite să întârzie cele mai serioase efecte ale epidemiei, care este posibil să fi infectat deja până la 10.000 de locuitori, potrivit estimărilor oficiale. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare CITEȘTE ȘI Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare

Premierul Boris Jonhson a avertizat că “mult mai multe” familii vor pierde persoane dragi și a recomandat ca toți cei care prezintă oricare dintre simptomele cauzate de virus, precum tuse sau febră, să stea acasă șapte zile. Școlile din Marea Britanie nu vor fi închise în primă fază, potrivit planurilor Guvernului, dar acest lucru ar putea să se schimbe pe măsură ce epidemia se răspândește, scrie Bloomberg.

Anul 2020 ar putea fi anul în care informatizarea ANAF începe să prindă viteză CITEȘTE ȘI Anul 2020 ar putea fi anul în care informatizarea ANAF începe să prindă viteză

Răspândirea coronavirusului s-ar putea extinde cu mult peste numărul de 590 de cazuri de infecție confirmate până acum, iar “vârful” epidemiei va fi înregistrat după 10 până la 14 săptămâni, conform oficialilor guvernamentali.

Stare de urgență la New York, unde indicele Dow Jones al Bursei americane se prăbușește cu 10%. Cea mai mare scădere de la „Lunea Neagră” CITEȘTE ȘI Stare de urgență la New York, unde indicele Dow Jones al Bursei americane se prăbușește cu 10%. Cea mai mare scădere de la „Lunea Neagră”

“Este cea mai gravă criză de sănătate publică a generației. Trebuie să fiu sincer cu publicul britanic: mai multe familii, mult mai multe, vor pierde persoane dragi înainte de vreme”, a declarat Johnson.

Oamenii de știință din guvern estimează că Marea Britanie este la distanță de circa patru săptămâni față de Italia și alte țări în ceea ce privește evoluția focarului de coronavirus. Consilierul științific Patrick Vallance a declarat că numărul real de infecții se situează, proobabil, între 5.000 și 10.000. Un număr de 10 persoane au murit până joi în Marea Britanie din cauza complicațiilor cauzate de virus.

Excursiile școlare în străinătate ar trebui să fie anulate și persoanele peste 70 de ani nu ar trebui să plece în croaziere, potrivit recomandărilor guvernului. Pe viitor, Marea Britanie ar putea decide închiderea școlilor, anularea evenimentelor publice majore, precum competițiile sportive, dar și izolarea la domiciliu a familiilor, dacă cel puțin un membru prezintă simptome.

Decizia guvernului de a se concentra pe întârzierea epidemiei vine în contextul în care experții din Sănătate pun presiune în vederea adoptării unei strategii mai agresive în lupta cu virusul.

“Guvernul joacă ruleta rusească cu publicul”, a scris pe Twitter Richard Horton, editorul revistei medicale The Lancet. Oficialii au fost prea lenți în implementarea de măsuri menite să întârzie răspândirea virusului, precum interzicerea evenimentelor publice și “distanțarea socială”, a adăugat acesta.

Johnson pariază un capital politic considerabil pe adoptarea unei așa-numite abordări “bazate pe știință” în lupta cu coronavirusul. Premierul britanic și-a argumentat decizia prin faptul că unele dintre măsurile drastice implementate de state ca Italia și China, unde milioane de oameni se află în carantină, nu sunt relevante pentru Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
coronavirus
boris johnson
masuri prevenirea epidemiei