Meta Platforms blochează angajările și va face restructurări, pentru prima oară de la înființare, din cauza situației macroeconomice incerte

Meta Platforms blochează angajările și va face restructurări, pentru prima oară de la înființare, din cauza situației macroeconomice incerte
scris 30 sep 2022

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, va bloca angajările și va derula o restructurare, pentru prima oară de la înființare, pe fondul unei situații macroeconomice incerte, a informat Bloomberg News, citând o comunicare a directorului general Mark Zuckerberg cu angajații, transmite Reuters.

Mai multe companii de tehnologie au fost forțate să reducă numărul de angajați în ultimele luni, deoarece promotorii reduc cheltuielile pentru a se pregăti pentru o recesiune așteptată, scrie News.ro.

Apple a renunțat la planurile de a crește producția iPhone 14. Primele date - cerere sub așteptări CITEȘTE ȘI Apple a renunțat la planurile de a crește producția iPhone 14. Primele date - cerere sub așteptări

”Speram că economia se va fi stabilizat mai clar până acum, dar din ceea ce vedem încă nu pare să fie așa, așa că vrem să planificăm oarecum conservator”, le-a spus Zuckerberg angajaților, în timpul unei sesiuni săptămânale de întrebări și răspunsuri, potrivit Bloomberg.

Compania de social media a redus planurile de a angaja ingineri cu cel puțin 30% în acest an, a relatat Reuters în iunie.

Zuckerberg a mai spus joi că Meta va reduce bugetele pentru majoritatea echipelor și că echipele individuale vor trebui să rezolve cum să gestioneze modificările aduse numărului de angajați, se mai arată în articol.

Meta nu a răspuns imediat, joi, unei solicitări a Reuters pentru comentarii.

Compania a confirmat blocarea angajărilor în termeni largi, în luna mai, dar cifrele exacte nu au fost publicate anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
angajari
restructurari