Miliardarul Ernesto Bertarelli, cel mai bogat om din Elveția, discută vânzarea grupului Affidea, prezent și în România

Miliardarul Ernesto Bertarelli, cel mai bogat om din Elveția, discută vânzarea grupului Affidea, prezent și în România

Ernesto Bertarelli

scris 17 apr 2022

Miliardarul Ernesto Bertarelli, cel mai bogat om din Elveția, discută cu grupul belgian de investiții Lambert (GBL) vânzarea grupului de servicii medicale private Affidea, prezent și în România, într-o tranzacție de 1,6 miliarde euro care poate fi semnată chiar săptămâna viitoare.

Din toamna anului trecut, firma de investiții private a familiei Bertarelli, cu sediul la Geneva, B-Flexion, cunoscută anterior ca Waypoint Capital, a lucrat cu consilieri pentru a studia vânzarea sau listarea Affidea, conform Bloomberg.

Acum, discuțiile dintre GBL și B-Flexion sunt într-un stadiu avansat.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

Listat la Bursa de Valori din Bruxelles de peste 60 de ani, GBL avea, la sfârșitul lunii decembrie. o valoare a activului net de 22,5 miliarde de euro. Acțiunile sale au scăzut cu 4,5% în acest an, evaluând firma la aproximativ 14,7 miliarde de euro.

GBL a fost construit în mare parte de miliardarul belgian, decedat, Albert Frere și este în continuare susținut de familia Frere, precum și de grupul Desmarais din Canada.

Anterior, Grupul Affidea a achiziționat toate centrele Hiperdia, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro. Ulterior, Affidea, fostul Euromedic, s-a înțeles cu rețeaua de sănătate Regina Maria pentru a-i transfera 4 din cele 23 de centre de diagnostic Hiperdia din România.

Grupul Affidea este prezent de 30 de ani în 16 țări din Europa și furnizează servicii medicale prin cele peste 319 de centre de diagnostic imagistic.

În România, Affidea deține un număr total de 36 de centre.

EXCLUSIV Dezastrul măștilor de protecție - 90% dintre măștile controlate de Protecția Consumatorului au abateri de la prevederile legale. Au fost verificate aproape 800 de firme care comercializează măști de protecție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezastrul măștilor de protecție - 90% dintre măștile controlate de Protecția Consumatorului au abateri de la prevederile legale. Au fost verificate aproape 800 de firme care comercializează măști de protecție

Atât Affidea Diagnostics BV, cât și Hiperdia SA sunt active în România în sectorul serviciilor medicale și operează centre medicale care furnizează, în special, servicii de imagistică, consultații medicale și servicii de laborator. 

Averea lui Ernesto Bertarelli (56 de ani) este evaluată la acest moment de Forbes la 8,6 miliarde dolari, numărul 254 mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
hiperdia