Musk cere dovezi în sprijinul afirmației ONU că 6 miliarde de dolari pot rezolva problema foametei. “Voi vinde acțiuni Tesla chiar acum!”

Musk cere dovezi în sprijinul afirmației ONU că 6 miliarde de dolari pot rezolva problema foametei. “Voi vinde acțiuni Tesla chiar acum!”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 nov 2021

Elon Musk a cerut dovezi în sprijinul afirmației unui oficial al ON, potrivit căreia un mic procent din averea sa ar putea contribui la emininarea foametei în lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Tesla și SpaceX, aflat în fruntea Topului miliardarilor lumii, cu o avere netă de peste 300 miliarde de dolari, s-a arătat dispus să își vândă o parte din participația la Tesla, dacă ONU poate descrie “exact cum anume vor rezolva 6 miliarde de dolari problema foametei în lume”.

Musk a răspuns comentariilor lui David Beasley, directorul Programului alimentar mondial al ONU, care a repetat un apel săptămâna trecută, prin care le cerea miliardarilor precum Musk să "facă un pas înainte acum, o singură dată".

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Beasley a cerut în mod special o acțiune din partea lui Musk și a fondatorului Amazon.com, Jeff Bezos, susținând că o contribuție de 6 miliarde de dolari ar fi suficientă ca 42 de milioane de oameni să nu moară de inaniție, scrie Bloomberg.

Dacă WFP (Programul Alimentar Mondial –n.r.), folosind o contabilitate transparentă și deschisă, poate descrie pe acest thread de Twitter exact cum anume vor rezolva 6 miliarde de dolari problema foametei în lume, voi vinde acțiuni Tesla chiar acum și voi face asta”, a scris Musk pe Twitter duminică.

“Dar trebuie să fie o contabilitate cu sursă deschisă, astfel încât publicul să vadă exact cum sunt cheltuiți banii”, a precizat șeful Tesla.

Musk este creditat în prezent ca fiind cel mai bogat om din lume, cu o avere netă pe hârtie estimată la 311 miliarde de dolari în funcție de prețul la care au închis acțiunile Tesla vineri. Cea mai mare parte a averii sale este formată din deținerea de aproximativ 20% la producătorul de automobile electrice, a cărui capitalizare a depășit pragul de 1 trilion de dolari săptămâna trecută.

Musk vinde foarte rar din acțiunile pe care le deține la Tesla.

Bezos se află pe locul al doilea în Indexul Miliardarilor calculat de Bloomberg, cu o avere de 195 miliarde de dolari, urmat de francezul Bernard Arnault, principalul acționar al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, cu o avere estimată la 167 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
onu
foamete
cel mai bogat om
topul miliardarilor
actiuni tesla
jeff bezos
amazon