GRAFIC Microsoft devine cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple

GRAFIC Microsoft devine cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 oct 2021

Microsoft a redevenit cea mai mare companie din lume în funcție de capitalizare, pentru prima dată din iulie anul trecut, după ce acțiunile Apple s-au corectat cu aproape 4% în debutul tranzacțiilor vineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Titlurile Apple s-au depreciat cu până la 3,9% în prima parte a sesiunii bursiere astăzi, până la un minim intraday de 146,65 dolari, preț ce conferă companiei o capitalizare de 2.410 miliarde de dolari. Acțiunile Microsoft s-au apreciat cu până la 1,1%, valoarea companiei crescând la 2.460 miliarde de dolari.

În jurul orei 17:20 (ora României), acțiunile Apple consemnau un declin de 3,5% față de referința de joi, în timp ce acțiunile Microsoft se apreciau cu 0,79%.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Ultima dată când Microsoft a detronat Apple în funcție de capitalizare a fost în iulie 2020. Cele două companii americane sunt urmate în clasamentul celor mai valoroase companii tranzacționate public de gigantul saudit din domeniul petrolului Aramco, cu o capitalizare de puțin peste 2.000 miliarde de dolari.

Apple a raportat rezultate financiare trimestriale sub estimările analiștilor, veniturile producătorului iPhone fiind afectate de problemele din piața cipurilor.

De cealaltă parte, veniturile Microsoft au depășit așteptările pieței pentru al 11-lea trimestru consecutiv.

"Dacă sunteți în căutarea siguranței în tehnologie, Microsoft mi se pare probabil un pariu mai sigur decât Apple", a comentat Michael Matousek, trader-șef la U.S. Global Investors, într-un interviu telefonic pentru Bloomberg. "În cazul în care economia ar încetini, m-aș aștepta ca Microsoft să reziste mai bine, deoarece produsele sale sunt diversificate pe mai multe sectoare".

Acțiunile Microsoft sunt pe cale să încheie săptămâna cu cel mai mare câștig începând din ianuarie.

GRAFIC Microsoft devine cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
apple
capitalizare microsoft
criza cipurilor
cea mai valoroasa companie din lume