Netflix ar urma să producă jocuri

Netflix ar urma să producă jocuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iul 2021

Cea mai populară platformă de streaming video începe să facă primii pași în direcția extinderii conținutului multimedia găzduit, urmând să producă și să ofere jocuri video.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Netflix l-a angajat pe Mike Verdu, fostul șef de conținut și jocuri de realitate virtuală și augmentată de la Facebook, într-o mutare care nu are sens decât în contextul în care compania americană vrea să dezvolte și jocuri.

Verdu a fost, înainte de a lucra pentru Facebook, șeful diviziei Mobile a Electronic Arts, unde a supervizat dezvoltarea unor jocuri precum Star Wars: Galaxy of Heroes, SimCity BuildIt, Plants vs. Zombies și Sims Free Play.

FOTO Tatuaje QR pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid CITEȘTE ȘI FOTO Tatuaje QR pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid

Conform Bloomberg, Verdu trebuie să construiască o echipă în următoarele luni, care, în decursul următorului an, să producă jocuri care să fie disponibile prin streaming.

Fereastra de timp pare scurtă pentru dezvoltarea unor jocuri complexe, mai ales pentru o companie lipsită de experiență în acest domeniu, precum Netflix.

Streaming-ul de jocuri nu va fi vândut ca un produs separat, ci va fi livrat în cadrul platformei actuale de video streaming, alături de filme și seriale.

Sursele Bloomberg spun că Netflix nu are în plan să ceară bani în plus pentru jocuri. Asta nu exclude, însă, alte scumpiri viitoare ale abonamentelor. Din contră, jocurile vor putea fi folosite ca un bun pretext în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
streaming
filme
seriale
jocuri