Nvidia sparge rapid toate recordurile - bifează acum cea mai mare creștere înregistrată vreodată pentru o companie listată pe bursă. Cipurile au ajuns să fie livrate în camioane blindate

Nvidia sparge rapid toate recordurile - bifează acum cea mai mare creștere înregistrată vreodată pentru o companie listată pe bursă. Cipurile au ajuns să fie livrate în camioane blindate

Foto Nvidia

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 23 feb 2024

Capitalizarea Nvidia a crescut cu 277 miliarde dolari, ducând valoarea companiei la aproape 2.000 de miliarde dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Creșterea este cea mai mare înregistrată vreodată pentru o companie listată pe bursă, depășind recordul precedent, de 197 miliarde dolari, înregistrat de Meta/Facebook, conform Bloomberg.

CONFIRMARE Proprietarul Brico Dépôt deschide în România, în \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Proprietarul Brico Dépôt deschide în România, în "Silicon Valley din Europa de Est", al doilea hub tehnologic din regiune. Lansează angajări

Cipurile sunt atât de valoroase încât sunt livrate cu o mașină blindată, a declarat Fletcher Previn, directorul de informații al Cisco.

Producătorul de cipuri a raportat venituri record pentru trimestrul al patrulea, de 22,1 miliarde dolari, în creștere cu 22% față de T3 și cu 265% față de perioada similară a anului trecut.

Veniturile din perioada curentă vor fi de aproximativ 24 de miliarde de dolari, a declarat. Analiștii prevăzuseră în medie venituri 21,9 miliarde de dolari în acest trimestru. 
 
Raportul financiar al Nvidia extinde o serie de rezultate și prognoze și în care Nvidia a spulberat așteptările, datorită cererii cipurile sale utilizate pentru AI.
 
Tehnologia a ajutat la alimentarea unei proliferări a chatbot-urilor și a altor servicii de inteligență artificială generativă, care pot crea text și grafică pe baza unor simple indicații.

Nvidia a devenit, datorită boom-ului AI, cea mai tranzacționată acțiune pe Wall Street, devansând Tesla, care a ocupat prima poziție încă din 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
s&p 500
actiuni
wall street