Operatorul feroviar Deutsche Bahn anticipează sfârșitul grevelor și încheierea unui acord

Operatorul feroviar Deutsche Bahn anticipează sfârșitul grevelor și încheierea unui acord
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn AG și sindicatul mecanicilor de locomotivă GDL au reluat negocierile și sunt încrezători că vor ajunge la un acord săptămâna viitoare, semnalând că nu vor mai avea loc alte greve până atunci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Părțile discută în „cele mai mici cercuri și în spatele ușilor închise”, potrivit unui comunicat de presă de sâmbătă dimineață. Acestea au convenit să păstreze confidențialitatea, fără a comunica public stadiul discuțiilor. Sindicatul Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer se va abține de la noi greve până atunci, transmite Bloomberg.

Reddit își anunță potențialii investitori la IPO că va menține creșterea veniturilor și va trece pe profit în 2024 CITEȘTE ȘI Reddit își anunță potențialii investitori la IPO că va menține creșterea veniturilor și va trece pe profit în 2024

Măsura vine după ce micul, dar influentul GDL a încheiat a șasea grevă în această săptămână, ca parte a disputei privind salariile și orele de lucru. La începutul acestei săptămâni, Deutsche Bahn AG a eșuat în încercarea sa de a bloca greva prin intermediul unui ordin judecătoresc, scrie Adevărul.

„Negocierile sunt intense, dar constructive”, potrivit comunicatului. „S-a ajuns la un acord în multe chestiuni”.

În ultimele luni, au existat mai multe greve care au perturbat călătoriile a milioane de pasageri, afectând sistemul feroviar german, care este renumit pentru punctualitatea și eficiența sa.

Negocierile salariale, condițiile de muncă și efectele inflației sunt principalele motive pentru acțiunile sindicale.

Sindicatul GDL, care este o parte importantă a mecanicilor de locomotivă, a început mai multe greve în încercarea de a obține creșteri salariale substanțiale. Revendicările includ și menținerea salariilor actuale și reducerea programului de lucru la 35 de ore pe săptămână.

Condițiile de angajare sub lupă includ: Sindicaliștii feroviari au criticat dur conducerea Deutsche Bahn pentru supraîncărcarea de muncă, lipsa de resurse umane și probleme de siguranță în muncă. Ei susțin că toate acestea au un impact negativ asupra moralului și eficienței lucrătorilor.

Startup pregătește un software care să înzestreze roboți cu un nivel înalt de inteligență CITEȘTE ȘI Startup pregătește un software care să înzestreze roboți cu un nivel înalt de inteligență

Presiunea exercitată de inflație: Creșterea rapidă a prețurilor la alimente și energie a sporit eforturile sindicatelor de a obține creșteri salariale pentru a compensa pierderea puterii de cumpărare a angajaților din sectorul feroviar. 

Prima grevă organizată de GDL a avut loc în luna octombrie a anului trecut, când traficul feroviar a fost perturbat pentru o perioada de 24 de ore. Mai apoi, în luna noiembrie 2023, sistemul feroviar german a fost aproape paralizat pentru o perioadă de cinci zile. Grevele au continuat și în 2024, când în ianuarie a avut loc cea mai lungă grevă din istoria operatoruli feroviar, de 6 zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bahn
greva