Pastele italiene sunt făcute tot mai mult cu grâu importat din SUA și Canada

Pastele italiene sunt făcute tot mai mult cu grâu importat din SUA și Canada
scris 2 dec 2019

Italia, cel mai mare consumator mondial de paste, nu poate renunța la grâul din America de Nord care este utilizat pentru a produce spaghetti și macaroni, după ce vremea nefavorabilă și însămânțările mici au redus producția de grâu de tip durum ("grâu tare") în Uniunea Europeană, transmite Bloomberg.

Exporturile de grâu dur ale SUA și Canadei sunt în creștere, în condițiile în care producția UE pentru acest tip de grâu a scăzut cu 10% până la 7,78 milioane tone, potrivit datelor Comisiei Europene, ceea ce explică cererea crescută pentru oferta din America de Nord, scrie Agerpres.

Rusia produce atât de mult zahăr încât nu mai are unde să îl depoziteze CITEȘTE ȘI Rusia produce atât de mult zahăr încât nu mai are unde să îl depoziteze

Importatorii italieni au profitat de avantajul oferit de "calitatea excelentă" și "prețurile mici" pentru grâul dur din SUA și Canada, a declarat vice-președintele organizației italiene Associazione Nazionale Cerealisti (Anacer) Niccolo d'Andria. Potrivit acestuia un al doilea val de importuri ar putea începe în luna aprilie 2020.

Potrivit datelor furnizate de autoritățile canadiene, exporturile de grâu dur spre Italia în lunile august și septembrie s-au triplat, până la 156.500 de tone. De asemenea, datele Departamentului american al Agriculturii arată că livrările din SUA spre Italia în primele nouă luni ale acestui an s-au dublat până la 210.000 de tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
paste italia
grau
canada
sua