Petrolul contină să scadă abrupt și se îndreaptă spre cel mai amplu declin lunar din acest an

Petrolul contină să scadă abrupt și se îndreaptă spre cel mai amplu declin lunar din acest an
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 mai 2019

Cotațiile petrolului continuă să scadă abrupt vineri, în contextul unui val de vânzări de active considerate riscante pe piețele internaționale, precipitat de temerile privind o eventuală intrare în recesiune a economiei globale în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele american, Donald Trump, a anunțat, joi, introducerea de tarife vamale pentru toate importurile din Mexic, mutare care adâncește îngrijorările legate de conflictul comercial SUA-China.

În jurul orei 18:00, petrolul Brent se tranzacționa la 64,73 dolari/baril, în coborâre cu 3,20% față de referință, după ce anterior a atins un minim intraday de 64,37 dolari/baril. Joi, barilul de Brent s-a ieftinit cu 3,7%, până la cel mai redus preț din ultimele două luni.

FOTO Microsoft pregătește un abonament Game Pass pentru PC CITEȘTE ȘI FOTO Microsoft pregătește un abonament Game Pass pentru PC

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) consemna un declin de 2,88%, până la 54,96 dolari/baril, după o scădere de 3,8% în ședința de tranzacționare de ieri. Prețul petrolului WTI a coborât astăzi sub pragul de 55 dolari/baril pentru prima oară din luna martie, atingând un minim de 54,72 dolari.

Cele două sortimente de petrol sunt pe cale să încheie luna mai cu cele mai ample scăderi lunare din acest an.

“Reînnoirea tensiunilor comerciale pune presiune pe prețurile activelor riscante”, spune Harry Tchilinguirian, analist la BNP Paribas, citat de Bloomberg.

Dacă în prima parte a anului investitorii s-au concentrat pe problemele legate de aprovizionare, evoluția cotațiilor petrolului din această lună sugerează că atenția piețelor s-a mutat înspre partea de cerere. Cu toate că OPEC și aliații continuă să reducă producția, SUA a introdus noi restricții privind exporturile din Iran și Venezuela, iar tensiunile dintre Arabia Saudită și Iran au crescut.

În plus, temerile referitoare la economia globală contribuie la scăderea prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
pretul petrolului
brent
wti
trump
tarife
economie globala