Petrolul, pe cale să încheie săptămâna cu un avans de 4%

Petrolul, pe cale să încheie săptămâna cu un avans de 4%

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 aug 2022

Prețurile petrolului scad vineri, însă se îndreaptă spre un avans săptămânal de circa 4%, alimentat de perspectivele creșterii cererii globale în această iarnă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petrolul Brent se tranzacționa la 97,67 dolari/baril în jurul orei 17:30 (ora României), în coborâre cu 1,9% față de referința de joi. Petrolul WTI consemna un declin de 2,4%, la 92,05 dolari/baril.

Cotațiile petrolului au inversat o creștere de până la 0,8% înregistrată în prima parte a zilei, după ce Iranul a declarat că poate accepta un acord nuclear mediat de Uniunea Europeană, dacă obține anumite garanții - lucru pe care țara l-a căutat în mare parte din ultimul an, scrie Bloomberg.

Criza energetică din Europa începe să se resimtă și asupra alimentelor CITEȘTE ȘI Criza energetică din Europa începe să se resimtă și asupra alimentelor

La nivelul săptămânii, petrolul Brent se îndreaptă spre un câștig de peste 3%, în timp ce petrolul WTI este pe cale să bifeze o creștere de aproximativ 4%.

Petrolul, pe cale să încheie săptămâna cu un avans de 4%

Prețurile au fost susținute de date economice încurajatoare, precum și de un raport al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), care și-a revizuit în urcare estimările privind cererea globală de țiței.

Și alte clase de active s-au apreciat în această săptămână, pe fondul atenuării temerilor legate de o încetinirea bruscă a economiei mondiale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
iea
scumpire petrol