Producția de energie a României a scăzut mai mult decât consumul, importuri mai mari cu 47%

Producția de energie a României a scăzut mai mult decât consumul, importuri mai mari cu 47%
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2022

Producția de energie electrică a României a scăzut mai mult decât consumul în prima jumătate a anului, potrivit datelor operatorului de transport și sistem Transelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În perioada ianuarie – iunie 2022, s-au înregistrat scăderi ale consumului intern net și ale producției nete de energie, cu 5%, respectiv 8%, față de aceeași perioadă a anului precedent", se arată în raportul semestrial al companiei.

FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea CITEȘTE ȘI FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea

Potrivit sursei citate, schimburile fizice transfrontaliere de export au înregistrat în S1 2022 o creștere cu 6% față de S1 2021, iar fluxurile transfrontaliere de import au înregistrat o creștere în procent de 47%.

"În primul semestru din anul 2022, consumul de energie electrică la nivelul SEN a înregistrat scăderi în toate cele șase luni calendaristice. Semestrul I 2022 s-a încheiat cu o scădere a consumului care a fost influențată pe de o parte de creșterea prețurilor la combustibilii primari, fenomen care s-a reflectat în prețul final al energiei electrice, iar pe de altă parte, temperaturile medii lunare care au înregistrat sistematic anomalii pozitive, situându-se peste normele climatologice", se menționează în documentul citat.

viewscnt
Afla mai multe despre
consum energie
productie energie
export import energie
scumpire energie