Petrolul recuperează din pierderi, pe fondul semnalelor că OPEC analizează o nouă reducere a producției

Petrolul recuperează din pierderi, pe fondul semnalelor că OPEC analizează o nouă reducere a producției
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 dec 2019

Cotațiile petrolului au început luna în creștere, recuperând parte din pierderile consemnate săptămâna trecută, pe fondul informațiilor potrivit cărora OPEC și aliații săi ar putea agrea reducerea suplimentară a producției comune de petrol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent a urcat cu până la 2,6% în prima parte a tranzacțiilor de luni, la 62,06 dolari/baril, după ce ministrul irakian al Petrolului, Thamir Ghadhan, a declarat că membrii OPEC vor anunța, cel mai probabil, un acord privind reducerea producției comune de petrol cu încă 400.000 de barili/zi la reuniunea din această săptămână.

Declarațiile oficialului irakian contrastează cu semnalele transmise în piață săptămâna trecută.

Faliment major în China. Un trader-gigant de mărfuri, cu capital de stat, nu își mai poate plăti creditorii CITEȘTE ȘI Faliment major în China. Un trader-gigant de mărfuri, cu capital de stat, nu își mai poate plăti creditorii

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Arabia Saudită se pregătește să anunțe că nu mai este dispusă să compenseze creșterea producției din partea altor membri prin reducerea producției proprii. În plus, Rusia a indicat că ar prefera ca organizația și aliații să discute o eventuală prelungire a acordului de reducere a producției comune la o dată ulterioară, mai aproape de termenul la care expiră actualul acord.

Cotațiile Brent au scăzut cu 2,3% vineri, în timp ce petrolul West Texas Intermediate (WTI) s-a depreciat cu 5,1%, până la 55,17 dolari/baril.

În jurul orei 13:00 (ora României) astăzi, petrolul WTI se tranzacționa la 56,56 dolari/baril, în creștere cu 2,52% față de referință.

Membrii OPEC se întâlnesc pe 4 decembrie pentru o reuniune de două zile la Viena, unde vor discuta o eventuală prelungire a acordului privind reducerea producției comune de petrol. Actualul acord, la care au aderat Rusia și alți mari exportatori de petrol din afara organizației, expiră la finele lunii martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
pret petrol
crestere
opec
reducere productie
irak
arabia saudita