Daimler elimină mii de locuri de muncă pentru a tăia din costuri

Daimler elimină mii de locuri de muncă pentru a tăia din costuri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 nov 2019

Constructorul auto german Daimler are în plan să elimine mii de locuri de muncă la nivel global, în contextul în care marjele de profit sunt afectate de investițiile masive în mașini electrice și autonome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reducerile de personal vor fi până în 2022. Compania-mamă a Mercedes-Benz nu a precizat câte mii de angajați urmează să plece, dar ținta este reducerea cheltuielilor de personal cu 1,4 miliarde de euro.

41 de companii europene se unesc împotriva Google și acuză gigantul că își favorizează propriul serviciu de comparare a prețurilor. Gigantul american a primit deja o amendă record CITEȘTE ȘI 41 de companii europene se unesc împotriva Google și acuză gigantul că își favorizează propriul serviciu de comparare a prețurilor. Gigantul american a primit deja o amendă record

Potrivit reprezentanților Daimler, un  contract colectiv de muncă negociat cu sindicatele, care exclude concedierile în masă, va rămâne în vigoare până în 2029, astfel că reducerea numărului de locuri de muncă se va face prin pensionări anticipate și plecări voluntare, potrivit oficialilor companiei, citați de Bloomberg.

Noile informații vine după ce, la începutul lunii, presa germană a relatat că noul CEO al Daimler (Mercedes-Benz), Ola Kallenius, a decis să elimine peste 1.000 de funcții de conducere din companie, echivalentul a 10% din amnagement, în cadrul procesului de reducere a costurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes-benz
concedieri daimler
locuri de munca auto
costuri daimler