Petrolul revine puternic pe creștere, după 2 zile de scăderi

Petrolul revine puternic pe creștere, după 2 zile de scăderi

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 mai 2022

Cotațiile petrolului au trecut pe creștere miercuri, după două zile de scăderi, pe fondul așteptărilor legate de revenirea cererii din China, în urma reducerii incidenței infecțiilor Covid-19. Scăderea stocurilor de carburanți în SUA înaintea începerii sezonului estival contribuie, de asemenea, la creșterea prețurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 20:00 (ora României), petrolul Brent se aprecia cu 5,43%, la 108,02 dolari/baril, după un declin de 3,3% în sesiunea de tranzacționare de marți.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, consemna un avans de 6,28%, la 106,02 dolari/baril.

Senatul a modificat Legea offshore păstrând supraimpozitarea, ușor \ CITEȘTE ȘI Senatul a modificat Legea offshore păstrând supraimpozitarea, ușor "îndulcită", și majorând deductibilitatea investițiilor la 40%. Amendă uriașă abrogată

Numărul zilnic de cazuri de Covid-19 din China a scăzut la cel mai mic nivel de la jumătatea lunii martie, evoluție care alimentează speranțele privind reluarea activității economice în Shanghai și alte regiuni afectate de restricțiile stricte impuse de Beijing în cadrul strategiei sale “Zero Covid”.

În SUA, Administrația pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a raportat că stocurile de distilate au scăzut la cel mai mic nivel din mai 2005, în timp ce stocurile de benzină din portul New York au coborât la cel mai redus nivel din 2017, potrivit Bloomberg.

Prețurile la pompă din SUA au crescut la un nivel record chiar înainte de începerea sezonului de vară.

Cererea pentru ambele produse a scăzut pe plan intern săptămâna trecută, dar stocurile sunt, de asemenea, în scădere, în contextul în care rafinăriile americane trimit mai multe produse în străinătate pentru a înlocui livrările rusești.

Traderii continuă să monitorizeze eforturile UE în vederea interzicerii importurilor de petrol din Rusia, după ce Ungaria a anunțat că va fi de acord cu măsura doar dacă interdicția va exclude livrările efectuate prin conducte.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi petrol
cotatii titei
stocuri carburanti sua
scadere cerere petrol china