Petrolul scade, pe fondul îngrijorărilor legate de cerere

Petrolul scade, pe fondul îngrijorărilor legate de cerere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 mai 2023

Cotațiile petrolului au scăzut joi, în condițiile în care perspectiva unor noi creșteri ale dobânzilor de către Rezerva Federală a sporit temerile că SUA se îndreaptă spre o recesiune, care ar slăbi cererea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Fed din Dallas, Lorie Logan, a declarat că nu vede suficiente argumente pentru ca banca centrală să ia o pauză de la creșterea ratelor la ședința de politică monetară din iunie, exprimându-și îngrijorarea că inflația nu încetinește suficient de rapid.

Negocierile din Congres privind creșterea plafonului de cheltuieli a guvernului american, pentru a evita intrarea în incapacitate de plată a țării, planează, de asemenea, asupra sentimentului din piețe.

Utilizarea euro pentru plățile internaționale a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii trei ani CITEȘTE ȘI Utilizarea euro pentru plățile internaționale a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii trei ani

"Probabilitatea crescută a unei majorări a dobânzii Fed în iunie și un dolar mai puternic cântăresc pe partea macro și trag după ele țițeiul", a comentat Rebecca Babin, trader senior în domeniul energiei la CIBC Private Wealth, citată de Bloomberg.

În jurul orei 19:30 (ora României), petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piețele americane, se tranzacționa la 71,66 dolari/baril, în scădere cu 1,6% față de referința de miercuri.

Petrolul Brent consemna un declin similar, la 75,73 dolari/baril.

Prețurile țițeiului au scăzut cu aproximativ 10% de la începutul anului, în condițiile în care redresarea mai lentă decât se aștepta a Chinei după ridicarea restricțiilor anti-Covid a dezamăgit piețele.

Cu toate acestea, analiștii se așteaptă ca prețurile să își revină în a doua jumătate a anului, pe fondul unui deficit de ofertă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
fed
majorare dobanzi
default sua
cerere titei