Pfizer, cu operațiuni în România, încheie o tranzacție de aproape 11 miliarde de dolari

Pfizer, cu operațiuni în România, încheie o tranzacție de aproape 11 miliarde de dolari
scris 19 iun 2019

Grupul farmaceutic american Pfizer a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului de medicamente oncologice Array BioPharma, companie din domeniul biofarmaceutic care lucrează la tratamente inovatoare, în schimbul sumei de 10,6 miliarde de dolari.

Prețul este echivalentul a 48 de dolari pe fiecare acțiune a Array, cu 62% peste închiderea de vineri a titlurilor companiei, potrivit Bloomberg. 
 
În urma achiziției, Pfizer va încasa redevențe de pe urma tratamentelor licențate de producătorul american Array altor companii și va intra în posesia a numeroase medicamente în curs de dezvoltare.
Era Goldilocks a economiei Poloniei, aproape de final. Inflația începe să își arate colții CITEȘTE ȘI Era Goldilocks a economiei Poloniei, aproape de final. Inflația începe să își arate colții

Array a urcat cu 58% pre-market (înainte de deschiderea bursei americane) în urma anunțării tranzacției. Acțiunile companiei au urcat spectaculos în ultimul timp, la maxime record, în contextul în care compania a dezvoltat medicamente inovatoare pentru cancer, care țintesc o anumită mutație asociată cu diferite tumori și ar putea înlocui chimioterapia pentru numeroși pacienți. Două medicamente ale companiei sunt deja aprobate în SUA pentru utilizarea în stadii avansate de melanom.

Pfizer este un jucător de Top 10 pe piața din România, cu vânzări de 625,8 milioane lei în perioada aprilie 2018-martie 2019, potrivit datelor Cegedim.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
array biopharma
array
pfizer
tratamente oncologice
biofarmaceutice